22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bombalar İnternetten

İzmir'de, Buca ve Balçova ilçeleri arasındaki otoyolda bulunan Atabey Köprüsü altına uzaktan kumandayla patlatılmak üzere bomba yerleştirirken suçüstü yakalanan, hedeflerinin seçim bürosu açılışına katılacak olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül olduğu ileri sürülen üniversite öğrencileri İleri Kızılaltun ile Burak Demirci, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

 Zanlıların ifadelerinde bombayı internetteki bilgilerden ve örgüt üyelerinin kendilerine gönderdiği e- postalardan yararlanarak yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.


Dün saat 04.00 sıralarında, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, şüphelendikleri bir otomobili ormanlık alana kadar takip etti. Otomobildeki kişilerde şüpheli bir duruma rastlanılmaması üzerine görev bölgelerine dönmek için yola çıkan polisler, köprü altında şüpheli kişilerin bulunduğunu farketti. Otoyolun Buca ve Balçova arasındaki bölümde ormanlık alanla bağlantıyı sağlayan köprü altında bulunan iki kişi, kaçmaya çalışırken, yaşanan kovalamacanın ardından polislerce yakalandı. Olay yerinde yapılan araştırmada, köprü çıkışına kadar uzutılmış kabloyla poşet içinde bomba düzeneği bulundu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen patlayıcının, korserve kutusu içinde, kimyasal maddelerin bileşkesinden yapılan ve ‘halk tipi’ denilen bomba olduğu belirlendi.


Yasadışı terör örgütü DHKP-C'nin üyesi oldukları, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Ege Üniversitesi Kampusu'nda düzenlenen korsan gösterilerde güvenlik kuvvetlerine saldırdıkları, slogan attıkları, propaganda yaptıkları ve kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldıkları ortaya çıkan zanlılardan Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İleri Kızılaltun'un evinde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan 1 kilo 584 gram potasyum nitrat, 200 mililitre hacminde sentetik tiner, bant, çeşitli boyutlarda pillerle kablo ele geçirildi.


SUSMA HAKLARINI KULLANDILAR
Sorgularında susma haklarını kulandıkları bildirilen ve hedeflerinin seçim bürosu açılışına katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül olduğu ileri sürülen Kızılaltun ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Burak Demirci'nin, konuşmaları sırasında, bombaları internetteki sitelere ve örgüt üyelerinin kendilerine şifreli olarak gönderdikleri e-postalara bakarak yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. İki zanlı yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Bombacılar, adliyeye sevkedilirken slogan attı.
Bu arada zanlıların sıklıkla bir araya geldikleri, Bornova İlçesi'ndeki İzmir Gençlik Derneği ve Buca İlçesi'ndeki Ege Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği hakkında da soruşturma başlatılacağı bildirildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 21:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.214.149.xxx Tarih : 11.06.2007 21:46:26
Bunları araştırın,devletin verdiği bursla okuyorlardır.İnsan Hakları derneği yarın;ertesi günde TAYAD lılar devreye girerler.Bu tipler okulu bitirincede TÜRKİYENİN AYDINLARI SINIFINA GEÇERLER.Yazıklar olsun.