16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bombalı minibüste PKK izi

Sıhhiye çok katlı otoparkında salı günü bulunan patlayıcı yüklü minibüs ile ilgili emniyetin başlattığı soruşturma sürüyor.

Terörle mücadele ve istihbarat ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere emniyete getirilen zanlılardan 3'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, PKK'nın gençlik kolu üyeleri oldukları iddia edildi.

Emniyette ifadesi alınan zanlılar A.Ö, M.B. ve İ.E, bugün adliyeye sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e ifade verdiler.

Savcılık sorgularının ardından zanlılardan A.Ö ve M.B. tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, İ.E ise serbest bırakıldı.

Minibüsteki patlayıcı maddenin etkisiz hale getirilmesinin ardından yapılan aramada bulunan 3 adet cep telefonunun hattını da incelemeye alan ekipler, söz konusu telefon hatlarından görüşme yapan kişilerin de kimliklerini tespit ettiler. Yetkililer, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini ve bu doğrultuda yeni gözaltıların olabileceğini kaydettiler.

Bu arada, soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alınan 7 zanlının ifadelerinin Van'da alınacağı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 16:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evren cevıkel IP: 88.235.23.xxx Tarih : 17.09.2007 17:42:32

bu pkk sonumuzu hayretsın patlıyıcı dolu araclar onceden dogudatdı sımdı ıstanbula kadar ulastı ve sonuc yıne turk polısı devrede