20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Boşanacak eşe telekulak yardımı

Bir işadamı, arkadaşı emekli polisten, boşanmak istediği eşinin ilişkisini kanıtlayabilmek için cep telefonu trafiğinin dökümünü rica etti. Polis arkadaş ricayı, İstihbarattan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Güler’e iletti. Güler de kırmadı. Skandal, izinsiz alınan dökümler mahkemede delil olarak sunulunca ortaya çıktı.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nde yeni bir telekulak skandalı yaşandı. Yasin Hayal’in Hrant Dink’i öldürmeye hazırlandığı ihbarını yeterince araştırmadığı gerekçesiyle müfettiş raporları doğrultusunda görevden alınan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in, bir emekli emniyet müdürü arkadaşının ricası üzerine mahkeme kararı olmaksızın bir kadın avukatın cep telefonunu izlettiği ortaya çıktı. İşadamı Mehmet C.T., eşi Alev T.’den boşanmak için mahkemeye dava açtı. Ancak eşi boşanmaya yanaşmayınca, polis okullarında öğretmenlik de yapan emekli emniyet müdürü olan arkadaşı Tuğrul Ö.’den, eşinin başka biriyle ilişkisini kanıtlayabilmek için yardımcı olmasını istedi.

DELİL OLARAK SUNDU

Tuğrul Ö. de, Mehmet C.T.’yi devre arkadaşı olan Ahmet İlhan Güler’e yönlendirdi. Güler, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın GSM şirketlerinden düzenli olarak aldığı telefon dökümlerini depoladığı sisteme girerek, Alev T.’nin 532 253 .. .. numaralı cep telefonunu sorguladı ve elde ettiği dökümü kocası Mehmet C.T.’ye verdi. İşadamı Mehmet C.T., bu dökümü, boşanma davasının görüldüğü mahkemeye delil olarak sundu. Ancak avukat olan eşi Alev T., yasadışı yollardan elde edildiği gerekçesiyle döküme itiraz etti.

KAYNAK SORULDU

Mahkeme, bu itiraz üzerine Mehmet C.T.’ye belgenin kaynağını sordu. İşadamı Mehmet C.T., belgeyi İstanbul Emniyeti’nden bir arkadaşı aracılığıyla aldığını açıkladı. Bunun üzerine Alev T., Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, cep telefonu sorgulayan görevlilerden şikayetçi oldu. İstihbarat Daire Başkanlığı, olayı araştırmak üzere İstanbul’a dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesinde iki bilirkişi gönderdi.

CERRAH İTİRAZ ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ankara’dan gelen bilirkişilerin gazeteci Hrant Dink cinayetini araştırdığını sanarak, "Onların rütbesi benden küçük. Beni soruşturamaz. İçişleri’nden müfetttiş istesinler" dedi. Bunun üzerine durum İçişleri Bakanlığı’na iletildi. Bakanlık da, Güler hakkındaki usulsüz telefon sorgulaması iddiasını soruşturmak üzere bir mülkiye başmüfettişi görevlendirdi. Mülkiye müfettişi, soruşturma sonunda Güler’i suçlu buldu ve idari yönden cezalandırılmasını istedi.

AYLIK KESİNTİ CEZASI

İçişleri Bakanlığı, mülkiye başmüfettişinin hazırladığı raporu, gereği için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Rapor, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun geçen eylül ayında yaptığı toplantıda ele alındı. Yüksek Disiplin Kurulu’nun, telekulak suçlaması nedeniyle Güler’e ’üç günlük aylık kesinti cezası verdiği’ öğrenildi. Hürriyet’in ulaştığı Alev T., "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Siz zaten öğreneceğinizi öğrenmişsiniz" demekle yetindi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 06:06:48
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 06:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?