19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Böyle tayin ne görüldü ne duyuldu!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, ’kaynakların etkin kullanılması’ gerekçesiyle eşine az rastlanır bir atama uygulaması yaptı. Genel Müdürlük, aynı memuru hem Denizli’ye hem de 1.579 kilometre uzaklıktaki Ardahan’a atadı.

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bugüne kadar kimsenin akıl edemediği bir yönteme başvurarak, Denizli Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çal, Çardak, Çivril, Banaz, Yatağan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurlarını aynı anda 1.579 kilometre uzaklıktaki Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ardahan/Çıldır, Hanak, Posof; Kars/Arpaçay, Akyaka, Erzincan/İliç, Refahiye, Erzurum/İspir ilçeleri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü müdürlüklerinde görevlendirdi. Görevlendirmeler, 6 Şubat 2006’da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce çıkarılan "Yetki Alan Değişikliği Oluru"na dayandırıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Dr. Necdet Poyraz ile Genel Müdür Yardımcısı Nihat Şahin ve Kadastro Daire Başkanı Davut Güney’in imzasının bulunduğu olura görevlendirmenin sürekli veya geçici olup olmadığının yazılmadığı için bunun Denizli’deki görevin devam ettiği anlamına geldiği belirtildi. Üst yazıda şöyle deniliyor:

GEREKÇESİ PLANLAMA: "Ülke genelinde tesis kadastrosu çalışmalarının 3 yılda bitirilmesi hedefine ulaşılabilmesi için, mevcut imkanlar ve sağlanabilecek ek mali kaynakların etkin bir şekilde planlanması, emek, zaman ve mali kayıpların önlenmesi ve üretimi artırıcı planlamaların yapılması bakımından (...)" Memur Konfederasyonu KESK’e Yapı-Yol-Sen Sendikası, bu olura dayanılarak tapu-kadastro müdürlüklerinin, dolayısıyla bu müdürlük personelinin, başka müdürlüklerde görevlendirilmelerinin hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi Tapu ve Kadastro Kanunu’na aykırı olduğunu savıyla Danıştay’da dava açtı.

DİNLETEMEDİK: Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, şu açıklamayı yaptı: "Bir bölge müdürlüğüne bağlı bir birimi, bir başka bölge müdürlüğüne bağlı bir birimde görevlendirince, çalışan memurlar da hem kadrolarının bulunduğu yerde, hem de yeni görev yerlerinde görünüyorlar. Görevlendirmenin ne süresi belli, ne de hangi memurun nerede görev yapacağı. Bu uygulama aynı zamanda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa da aykırı. Düşünün Kemalpaşa’daki memur, Artvin/Şavşat’ta görevlendiriliyor. Elimizde daha nice örnek var. Genel Müdürlüğü bu hukuksuz ve yasalara aykırı tasarrufu yapmaması için uyardık, ancak söz dinletemedik. Bu yüzden Genel Müdürlük Oluru’nun ve bu olura dayandırılan görevlendirilmelerin iptali için Danıştay’a dava açtık."

İLK KEZ OLUYOR: Tekin, hukuk dışı bu işlemler nedeniyle, rutin işlemlerin yapılamayacağını, bunun da vatandaşların mağduriyetine yol açacağını belirterek, "Ayrıca, kamu çalışanlarının evinden barkından, çoluğundan çocuğundan ne kadar ayrı kalacağı belli değil. Bu uygulama ile memurların barınma ve yemek gibi giderleri de müteahhitlere devredilerek devlet ve devlet memurları müteahhitlere gebe bırakılıyor. Böyle bir uygulama ilk kez görülüyor" dedi.
Süleyman DEMİRKAN / Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 03:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?