23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bu gece Berat Kandili

Bu gece Berat Kandili. Berat günahlardan arınma Allah'ın af ve marifetine erişme anlamına geliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında terör ve savaşın son bulmasını isteyerek, 'birlik ve beraberlik' çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, 18 Eylül Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatarak, İslam aleminin bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, halk tarafından kandil olarak adlandırılan gecelerin, ışıklarıyla sadece karanlık geceleri değil aynı zamanda manevi feyziyle de kalpleri aydınlattığını belirterek, kandillerin aynı zamanda günümüzün yoğun ve stresli hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze dönüşünü ihmal eden günümüz insanı için 'içe dönük bakış' ve 'öz denetim' fırsatı olduğunu kaydetti.

"Kelime olarak günahlardan arınıp Yüce Mevla'nın af ve mağfiretine erişmeyi ifade eden beratın gerçekleşmesini umduğumuz bu geceyi idrak eden her insan, bu gayeye erişmenin heyecanını yaşamalı" diyen Bardakoğlu, mesajına şöyle devam etti: "İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu gecede yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı olan görev sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım. Birbirimizin kusur ve hatasını örtmeye ve telafi etmeye, güzellikleri öne çıkarıp paylaşmaya çalışalım. Ülkemizde huzur ve barış içinde asırlardır birlikte yaşamış insanlarımızı birbirine düşman etmek için gündeme getirilen dini, siyasi, kültürel ve etnik ayrılık ve farklılıkları değil, ortaklaşa sahip olduğumuz değerlerimizi yaşatalım ve güçlendirelim. Aramızdaki sevgi-saygı bağını, dayanışma-kaynaşma ruhunu pekiştirerek, kin ve düşmanlık duygularımızın bizi yönetmesine fırsat vermeyenler hem insani ve dini hasletlerimizi hem de toplum olarak birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi koruyalım."

Bardakoğlu, masum bir insanın kanını dökmenin Allah katında beratın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, "Öyleyse gelin kim adına ve ne maksatla yapılırsa yapılsın savaş, terör ve şiddetin sona ermesi, açlık, sefalet ve cehaletin yok olması, barış ve huzurun hakim olması için dua ve niyazda bulunalım" çağrısını yaptı.

Bardakoğlu, her bir ferdin, özellikle de sorumlu ve yetkililerin bu uğurda elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Berat Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin ülkemizin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna, bütün müminlerin de arınmasına ve affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim."

KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 11:36:22
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 18:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?