16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bu kez 'davacı' oldu

Apronda deve kesilmesiyle gündeme gelen THY müdürü, internetten yayın yapan bir siteyi mahkemeye verdi.

Apronda deve kesilmesi haberiyle gündeme gelen THY Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın, çocuğuna Mustafa Kemal Atatürk'ü "Ata binen Türk" olarak tanıttığı şeklindeki haberle ilgili açtığı dava, "görevsizlik" kararıyla Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Duruşmada ifade veren Can, "İnternet sitesine reklam görüşmesi için randevu alamayınca ben dahil çok sayıda yöneticiye hakarette bulunuldu" dedi.

RJ tipi uçaklardan kurtulmalarını apronda deve keserek kutlayan Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can ile kendisini "Atatürk düşmanı biri" olarak tanıttığını öne sürdüğü www.airporthaber.com sitesinin Genel Koordinatörü Ali Kıdık, arasındaki dava başladı.

Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, avukatı Zeki Bulgan ile birlikte katıldı. Sanık Ali Kıdık'ı avukatı Onur Güntürkün'ün temsil ettiği
duruşmada ifade veren Şükrü Can, THY'de göreve başladığı tarihten itibaren sanık Kıdık'ın kendisi aleyhinde "asılsız" haberler yazdığını iddia etti. Olayın gelişimini anlatan Can, "Bir arkadaşım 'İngiltere'de vatandaşlık kazanacaktın. Niye geldin?' diye sorunca 'Her şey para değil. Çocuklarım milli ve manevi değerlerini öğrenmeden yetişiyorlar. Küçük çocuğuma okulda 'Atatürk kim?' diye sorduklarında 'Ata binen Türk' diye cevap vermiş. Bu nedenle çocuklarımın Türkiye'de yetişmesini istiyorum' diye yanıtlamıştım" dedi.

Şükrü Can, davaya konu bu sözlerin sakalları uzatılmış bir fotoğrafının da yanına iliştirilip internet sitesinde yayınlandığını ifade ederek, "Kendisi internet sitesine reklam görüşmesi için randevu alamayınca ben dahil çok sayıda yöneticiye hakarette bulundu" diye konuştu.

Ali Kıdık'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/2. maddesi gereğince "basın yoluyla hakaret" suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile yargılandığı dava, Sulh Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmediği gerekçesiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İnternet üzerinden yayın yapan www.airporthaber.com sitesinin Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın 14 Ağustos 2006 tarihinde "Ata binen Türk kim?" başlıklı yazısında "Şükrü Can, çocuğunu İngiltere'de büyütmüş. Çocuğunu büyütürken bu vatanı Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü çocuğuna 'Ata binen Türk' olarak tanıtmış" sözlerinin ardından Şükrü Can, avukatı aracılığıyla savcılığa başvuruda bulunarak Kıdık'ın kendisini 'Atatürk düşmanı olarak' nitelediğini, şeref ve haysiyetine rencide edici açıklamalarda bulunduğunu iddia etmişti.

...
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?