22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bu sitede çok derin bağlantılar var

Adli tıp doçentinin bilgisayarından derin bağlantılar çıktı
Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, bir soruşturma sırasında Adli Tıp uzmanının bilgisayarına el konulmasıyla ortaya çıkan ilginç bağlantıların yer aldığı internet sitesini yazdı.


'www.kirlitezgah.com' adresinde yayın yapan sitede bir mason üstadı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Ümit Sayın'ın, faaliyetleri yer alıyor. Sayın'ın Danıştay saldırganı Avukat Alparslan Aslan'la bağlantısından, silahlı provokasyon gruplarının oluşturulmasına kadar birçok çalışması var. Toplumsal ahlak değerlerini yıpratmak için nasıl çalışıldığının da anlatıldığı sitede, darbe yapmayı amaçlayanlara, bilgi ve belge sağlayan bir tıp adamının yazışmaları, listeleri, raporları yer alıyor. Doç. Dr. Sayın'ın İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a da hakaret içerikli e-mailler attığı belirlenmişti.

Yazar Aköz'ün 'çok garip çok' dediği sitede her şey ayrıntılarıyla ele alınmış. Sitede Sayın'ın masonik faaliyetlerinin yanı sıra, ahlaki tahribat, provokasyon ve devlete sızma çalışmalarına açık açık yer veriliyor.

Genelkurmay istihbaratı ile ilişki kurmak istiyor

Sayın'ın 12 Temmuz 1997 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden Tayfun Uzbay'a yazdığı mektubunda Silahlı Kuvvetler'le ilişkisi konusu da ilginç bilgiler yer alıyor: "GATA'ya yazmak istemiyorum, bana daha geçerli ve güvenli bir adres verebilir misin? Türkiye'de kooperasyon kuracak çok kişi aradım; İstanbul'un bilimle ilgili ciddiyetinden şüphelerdeyim. Koyuncuoğlu sayemizde DETAM'ın başına geçtikten sonra... Burada Kemalist, laik ve demokrat, vatanseverler örgütleniyoruz, hatta hükümet yıkılmadan önce mayısın sonunda Internette Xn gazetesinde (http://www.planet.com.tr) 'Aydınlık Bir Türkiye' kampanyası başlattık. Genelkurmay'ın son çıkışlarını ve eylemlerini takdir ve sevinçle karşılıyoruz. Bu konuda senden bir ricam da Genelkurmay İstihbaratı'ndan bazı tanıdığın arkadaşlar varsa, onlara buradan bazı bilgiler ulaştırmak istiyoruz. En azından Genelkurmay İstihbaratı'nın güvenli bir adresini bana ulaştırabilir misin?..."

Sayın, internet ortamında 'Kemalist Türkbirlik' adıyla mail grubu kurdu. Ve burada Yusuf Ziya Günaydın takma adıyla yazılar yazdı. Sayın'ın bir yazısında, "Bu oluşum üzerinden solcu ve Atatürkçü gençleri internet ortamında avlayarak, gerçekte masonik hedefler doğrultusunda yönetilmek ve yönlendirmek amaçlanmıştır." ifadeleri yer alıyor.

İllegal bir bildiriyle ortamı germek istiyor

Sayın tarafından hazırlanarak, KTB mail grubu aracılığıyla internet ortamında dağıtılan bildiride şu ifadeler yer alıyor: "Karşı Devrimin gelişmesinde büyük rol oynayan kişileri, grupları, devletleri, örgütleri ve de sahte Atatürkçüleri deşifre etmek, onların ülkeyi soktukları çıkmazdaki rollerini açıklamak; günü geldiğinde de bu gruplardan ve kişilerden hesap sormak! Şeriatçılarla, tabularla, toplumu geri bıraktıran her türlü bilim ve akıl dışı dogma ve hurafe ile kayıtsız şartsız mücadele etmek. Şeriatçıyı ve etnik örgütlenmeyi halka tanıtmak, şeriatçıların 2010-2015 yıllarında yapmayı planladıkları şeriat ihtilaline ve iç savaşa karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte örgütlenmek, mücadele etmek."

Sitede Sayın'ın, www.acikistihbarat.com'dan Behiç Gürcihan ve Hüseyin Mümtaz'ın birlikte hazırladıkları "2023 Yapılanması"na da yer veriliyor. Yine Sayın'ın birlikte çalıştığı meslektaşlarına ait bilgileri de askerî istihbarat birimlerine verdiği anlaşılıyor
zaman
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 08:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?