22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

BÜ'den 4 kayıp var

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, uçak kazasında 4 kayıp verdiklerini açıkladı. 

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, Isparta'daki uçak kazasında, üniversitelerinde öğretim üyesi olanProf. Dr. Engin Arık ile 2 araştırma görevlisi ve 1 yüksek lisans öğrencisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Soysal, düşen Atlasjet uçağına ilişkin, üniversitenin Fizik Bölümünde, öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez ve Yrd. Doç. Dr. Taylan Akdoğan ile basın toplantısı düzenledi.

Rektör Soysal, kazada, BÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık, araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi Özgen Berkol Doğan ve yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile Özel Doğuş Üniversitesinde araştırma görevlisi olan Mustafa Fidan'ın da yaşamını yitirdiğini söyledi.

TÜRK FİZİĞİ ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİ

Evli, 1'i kız 2 çocuk ve 2 torun sahibi Prof. Dr. Arık'ın, Türkiye'de teorik fizikçi olarak anıldığını, fiziğe çok düşkün olduğunu belirten Soysal, Türk fiziğinin önemli bir insanı kaybettiğini ifade etti.

Mustafa Fidan'ın da BÜ Fizik Bölümünden mezun olduğunu dile getiren Soysal, Engin Abat'ın ise 2 yıl önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olduktan sonra kendi üniversitelerinde yüksek lisansa başladığını anlattı.

Özgen Berkol Doğan'ın da 1998'de Robert Kolejini bitirdiğini ve BÜ'den mezun olup, sonra da yüksek lisans yaptığını söyleyen Soysal, Doğan'ın daha sonra da Prof. Dr. Arık ile çalışmaya başladığını ifade etti.

NOBEL ÖDÜLÜ ALABİLECEK NİTELİKTEYDİ

BÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez de olayda ölen arkadaşı Prof. Dr. Arık'ın, Devlet Planlama Teşkilatının düzenlediği ''Türk Ulusal Hızlandırıcı Projesi'' toplantısına katılmak üzere Isparta'ya gittiğini belirterek, şöyle
konuştu:

''Prof. Dr. Engin Arık, kuvvetli bir bilim kadını, Türkiye platformunda, yurt dışındaki uluslararası laboratuvarlarda doktora öğrencisi yetiştiren birisiydi. Üzerinde çalıştığı projenin tamamlanmasıyla Nobel Ödülü alabilecek
nitelikteydi.''

AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 17:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur erden IP: 78.165.132.xxx Tarih : 30.11.2007 20:00:46

engin abat mersinli anadolu üniversitesinde arkadaştık allah rahmet eylesin