28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bugün çocukların günü: 23 Nisan kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları TBMM’deki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Arınç ve beraberindekiler Anıtkabir’i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Arınç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Arınç ve beraberindekiler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçtiler. Arınç, Misak’ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Bülent Arınç ve beraberindekiler daha sonra Ulus’taki Birinci Meclis’te düzenlenen törene katıldılar. Arınç, burada yaptığı konuşmada, yoklar içinde var edilmiş bir özgürlük Meclisi’nin içinde bulunduklarını ifade ederken, "Savaşın tam ortasında, kan dökülürken, can verilirken açılıyor bu Meclis. Tutanaklarının hepsinde bir acılı günün, bir şehit için okunan fatihaların, bağımsızlık için edilen yeminlerin, yakarışların, özgürlük için dökülen göz yaşlarının izleri vardır" diye konuştu. Birinci Mecligs çatısı altında sadece güzel şeylerin yaşanmadığını da ifade eden Arınç, şöyle dedi:

"Burası dikensiz gül bahçesi değildir. Burası ülkenin en özgür platformudur aynı zamanda. Milletvekilleri öylesine cesurca tartışmışlardır ki, bugün o sözleri sarf etmek bile büyük tartışmalara neden olur. Ama gerçek Meclis böyle olmalıdır. Özgürce fikirlerin konuşulduğu ve herkesin kendieni ifade edebildiği bir yer. Bu, o insanların kendilerinden, fikirlerinden, ifade özgürlüğünden emin olduklarını göstermektedir. Buna gerçekle yüzleşmek denir. Gerçeğin ve doğrunun peşinde koşan insanların yaptıkları şeydir bu. Bu yüzden ilk Meclis çatısı altında çetin mücadeleler olmuştur. Kavgalar yaşanmıştır ama hepsi bu ülke için yapılmıştır. Doğruyu bulmak için yapılmıştır."

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, anıta çelenk koydu.

Siyasi partiler, kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin çelenklerinin konulmasının ardından törene katılanlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 12:13:39
Güncelleme :23 Nisan 2006 Pazar 13:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM TOKMAK IP: 88.233.54.xxx Tarih : 23.04.2006 12:46:56
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOÇUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN)(DÜYYANIN TEK ÇOÇUK BAYRAMI)(DÜYA İLE KESMEDİK SELAMI)(SEVİYORUM DİNİMİ BAYRAĞIMI)( VARMI DÜNYADA BAŞKA ÜLKEDE ÇOÇUK BAYRAMI?SAYGILARIMLA