18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bülent Ersoy: Asla rüşvet demedim

Türk sanat müziği yorumcusu Bülent Ersoy, katıldığı bir magazin programında, yasaklı olduğu dönemde sahne yasağının kalkması için şu anda bir siyasal partinin lideri olan bir kişinin kendisinden dönemin parasıyla 100 milyon lira istediğini söylemesiyle başlayan tartışmalara son noktayı koydu.

Ersoy, bugün düzenlediği basın toplantısında "Bu kişi Deniz Baykal'dır" dedi. Ersoy, CHP lideri Baykal ile telefonda değil yüzyüze konuştuklarını söyledi. Ersoy "Ankara'daki Dedeman Oteli'nin arkasındaki bir yazıhanede görüştük. Hatta Deniz Bey gri bir takım elbise giymişti" dedi.

Ersoy bir gazetecinin neden garanti istediğine ilişkin sorusu üzerine "Bu o zaman için bir servetti. O zamanın 100 milyonu bugünün 1 trilyonu. Tabii ki garanti isteyeceğim. Paramı sokağa atamam" diye cevap verdi.

Görüşmeye kimlerin aracı olduğunu açıklamayacağını söyleyen Ersoy, "Ben gazeteci demedim. Mafya babası doğru ama gazeteci yok. Avukat Muhittin Yüzüak'ın kardeşi söz yazarı Mehmet Yüzüak yanımdaydı. O da şahidimdir. Bir de İnci Baba vardı görüşmede" dedi.

Ersoy daha sonra İnci Baba ile ilgili bir yanlış anlama olduğunu, Baykal ile yaptığı görüşmede olmadığını sadece aracılardan biri olduğunu söyledi.

"Deniz Baykal, 100 milyon istediğnii neden inkar ediyor" şeklindeki soruya da Ersoy şöyle cevap verdi: "100 milyonun avukatlık ücreti için yüksek oldUğunu bildiği için inkar ettiğini düşünüyorum" diye cevap verdi. Ersoy "Benden rüşvet istediğini söyleyemem. Bu kadar parayı niye istediğini de bilemem" dedi.

Bütün bunları bunca zaman sonra neden anlattığının sorulması üzerine "Bu program benim hayatımla ilgiliydi. Bu da hayatımın bir parçası bunun için anlattım" diye cevap verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 16:23:25
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 12:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?