29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bülent Ersoy'a DTP sahip çıktı

Şarkıcı Bülent Ersoy'un sınır ötesi operasyonla ilgili sözleri magazin çevrelerinin yanı sıra siyaset dünyasında da yankı buldu.

Hakkında soruşturma açılan Ersoy'a DTP sahip çıktı. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, siyasetçileri Bülent Ersoy kadar cesur olamamakla suçladı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise 'Ersoy gibi aydınlara' kapılarının açık olduğunu söyledi. Ersoy'u siyasilerin gündemine taşıyan olay, bir şov programında yaşanan 'şehit tartışması' oldu.

Ersoy, şehit haberlerini yorumlarken, "Başkalarının masabaşı savaşı için evladımı harcayamam." dedi. Bu sözler, kamuoyunun tepkisini çekti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Ersoy hakkında soruşturma başlattı. Ersoy'a destek DTP'den geldi. DTP'li Sırrı Sakık, Zaman'a yaptığı açıklamada Ersoy'un insani talepleri seslendirdiği için saldırıya uğradığını savundu.

Ersoy'un desteklenmesi gerektiğini savunan Sakık, şöyle konuştu: "DTP bir kitle partisidir. Savaşa karşı olan tüm kesimlerin DTP cephesinde buluşması gerekir. Ersoy da bunları söylüyorsa, bizim cephemizde yer almasından onur duyarız. Demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan herkese kapımız açıktır." Bülent Ersoy, dün basın toplantısı düzenleyerek askerlikle ilgili sözlerinin arkasında durduğunu açıkladı. "Bukelemun değilim, Söylediklerim yanlışsa beni asın." diyen Ersoy, DTP'den gelen övgülerin sorulması üzerine de, "Hiçbir siyasi yapının yanında veya savunucusu değilim. Yalnız sahne yasağımı kaldıran merhum Özal'a teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 04:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp özdemir IP: 88.226.130.xxx Tarih : 28.02.2008 18:13:56

hiç kimse benim dedelerimin kanıyla sulanmış bu topraklara senin gibi hakaret edemez bizler şehit verdiğimiz için gururluyuz şehit olanlar gerçek kahraman gerçek birer delikanlıydı senin gibi dönme diillerdi ve onlar huzur içinde ebedi uykularına uğurlandı peki sen ne olacaksın sen sana verilen erkekliği bile beceremedin