22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Burhanettin Türkeş'in çete davası

Nesim Malki cinayeti davasının sanıklarından Burhanettin Türkeş ile oğlunun “kendiliğinden hak almak” suçundan 1'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Burhanettin Türkeş ve oğlu Muhammed Tayyar Türkeş katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Ersöz, sanıklar Burhanettin Türkeş ile oğlu Muhammed Tayyar Türkeş hakkında, ”suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, Şenol Fehim, Süleyman Gündüz, İbrahim Biçer ve müşteki sanık Kazım Sever'in de “örgüte üye olmak” suçundan cezalandırılması talebiyle dava açıldığını hatırlattı.

Sanıkların, bu suçlamalara ilişkin beraatlarına karar verilmesini isteyen Savcı Ersöz, Burhanettin Türkeş ile Muhammed Tayyar Türkeş'in haklarındaki ”dolandırıcılık” suçlamasına ilişkin olarak da beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Burhanettin Türkeş, Muhammed Tayyar Türkeş ve müşteki sanık Kazım Sever arasında şirket hisseleri konusunda bir ihtilaf bulunduğunu belirten Savcı Ersöz, sanıkların müştekiye yönelik eylemlerinin “kendiliğinden hak almak” suçu olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Bu nedenle Burhanettin Türkeş ve Muhammed Tayyar Türkeş'in haklarındaki ”gasba teşebbüs” suçundan da beraatlarına karar verilmesini isteyen savcı Ersöz, sanıkların “kendiliğinden hak almak” suçundan 2 ay ile 1'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı Ersöz, sanıklar Şenol Fehim, Süleyman Gündüz ve İbrahim Biçer'in de ”suçluya yardım ve yataklık yapmak”, “silahlı yağmaya teşebbüse iştirak etmek” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından beraatlarına karar verilmesini istedi.
Duruşma, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla ertelendi.
A.A.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 18:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?