16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bursa'da gölet faciası

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Kınık beldesinde, balık tutmak için gittikleri gölette kaybolan 2 çocuğun cesetleri, dalgıç adamlar tarafından çıkartıldı.


Edinilen bilgiye göre, Faruk Kılıç (13) ve Ferhat Sebir (7) ile Ertuğrul (8), Mustafa (13) ve Muhammet Koçdemir (10) isimli kardeşler, saat 14.00 sıralarında Kınık'a yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta inşaat halinde olan gölete balık tutmaya gitti. Bu esnada Ferhat Sebir, suya düşen terliğini almak için gölete girdi. Sebir'in sudan çıkmaması üzerine göle atlayan Faruk Kılıç da bir anda gölette kayboldu.

Arkadaşlarının kaybolduğunu gören Koçdemir kardeşler, olayı gölet bekçisine bildirdi. Olay yerine gelen
Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Bursa Sivil Savunma Birliği arama kurtarma ekibine bağlı dalgıç adamlar, yaklaşık 5 saat süren bir çalışma sonucunda göletin orta kısmında bulunan çukurdan iki çocuğun cesetlerini çıkardı.

Çocukların cesetlerini gören yakınları ise sinir krizleri geçirdi. 7 yaşındaki Faruk Sebir'in dedesi, "Bütün aile çok üzgünüz. Çocuklar balık tutmak için gelmişler. Torunumun terliği düşmüş, onu almak isterken boğulmuş. Diğer arkadaşı da onu kurtarmak istemiş ama oda boğulmuş" dedi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 19:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?