16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bush, Erdoğan'a ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile telefonda görüştü.

Alınan bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush'u telefonla aradı. Başbakan Erdoğan'ın, görüşmede, ABD Kongresi'nde görüşülecek 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ile ilgili tasarıyı gündeme getirdiği ve 14 Mart 2007'de Başkan Bush'a gönderdiği mektubu hatırlattığı belirtildi.

Tasarının, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklık ilişkisine zarar vereceğini vurgulayan Erdoğan'ın, 'Ermenistan'a yaptığı ortak tarih komisyonu kurma önerisinin hala geçerli olduğunu, ancak bu konuda Ermenistan'dan olumlu bir cevap gelmediğini'' söylediği de kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Bush ile yaptığı görüşmede, ''tasarının Türk ve Amerikan halklarının çıkarlarına hizmet etmediği gibi Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi yönündeki çabalara da darbe
vuracağını belirttiği'' ifade edildi.

ABD Başkanı Bush'un da, görüşmede, ''Sizi anlıyorum'' diyerek, tasarıyla ilgili kendisinin de kaygıları olduğunu, Erdoğan'ın kaygılarını paylaştığı dile getirdiği ifade edildi.

Bush'un, Amerikan yönetimi olarak, Türk Amerikan ilişkilerine zarar verecek böyle bir tasarının Kongre'den geçmemesi için kararlı bir şekilde çalıştıklarını söylediği bildirildi.

Başkan Bush'un, ayrıca Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden çalışma arkadaşlarına da bahsedip bu konuda daha yoğun çalışmalarını isteyeceğini ifade ettiği de öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 16:39:26
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 21:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?