22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Büyük abi' de tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erhan Tuncel tutuklandı. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin adliyeye çıkartılan Erhan Tuncel tutuklanırken, Muharrem Sait K. serbest bırakıldı.

Hrant Dink cinayeti ile ilgili Ogün Samast ve Yasin Hayal'le birlikte 5 kişinin tutuklanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Erhan Tuncel. ve Muharrem Sait K., sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

Zanlılardan Muharrem Sait K., savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken Erhan Tuncel, "örgüte üye olmak ve adam öldürmeye azmettirmek" suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nebetçi mahkeme, Erhan Tuncel'in tutuklanmasına karar verdi. 

Tuncel'in, savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullandığı öğrenildi.


ÖNCEKİ HABERLER

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin gözaltında bulunan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan Erhan T. ile Mehmet Sait K, polis kıyafetleri giydirilerek bir minibüse bindirildi.

Şüphelileri taşıyan minibüs, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gitmek üzere buradan ayrıldı. 

Samast'ın üstünden SİM kart çıktı

Ogün Samast’ın, Bayrampaşa Cezaevi’ne girişte üzerini arayan jandarma montunun iç cebinde, astar içinde iki SİM kart buldu.

Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, cinayetten 32 saat sonra Samsun’da yakalandı. Samast’ı Samsun Otogarı’ndaki bir odaya alan ekipler üst araması yaptı. Samast’ın üzerinde bulunan tüm eşyaları polise teslim edildi. Samast, diğer zanlılarla birlikte sorgulandı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Samast tutuklandı ve Bayrampaşa Cezavi’ne gönderildi. Jandarma, Samast’ı özel hücreye koymadan önce üzerini aradı ve iki SİM kart bulundu. SİM kartların gizemini başlatılan araştırma çözecek.

AVUKATI İNANMIYOR

Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın İstanbul Barosu tarafından atanan avukatı Levent Yıldırım, cezaevi aramasında ele geçirilen SİM kartlarla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirterek, "Böyle bir şeyin doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü Emniyet’te üstü aranıyor. Böyle bir ayrıntı gözden kaçmış olamaz" dedi.
aa
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 12:11:53
Güncelleme :26 Ocak 2007 Cuma 12:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?