18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Büyük İstanbul Mitingi'nde olay!

İstanbul Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen İstanbul Kent Mitingi'ne polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kent Hareketleri, Kuzey Ormanları Savunması, Forumlar Arası Kentsel Dönüşümle Mücadele Çalışma Grubu öncülüğünde çok sayıda meslek örgütü, sivil toplum kuruluşu ve siyasal parti tarafından "çevre ve doğaya dikkati çekmek" amacıyla Kadıköy'de düzenlenen "İstanbul Kent Mitingi" başladı.

"Yağmaya Karşı Haydi İstanbul'u Savunmaya" sloganıyla yapılan mitinge katılanlar, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü ile Söğütlüçeşme'de bir araya geldi.

İki ayrı koldan Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grup, "Evime, kentime, mahalleme, parkıma ve ormanıma dokunma", "Afet değil talan yasası", "Evimi yıkanın villasını yıkarım", "Barınma hakkımız satılamaz", "Sermaye defol, İstanbul bizim", "Karnımız bu yalanlara TOKİ" yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Yol boyunca "Çevre talanına son", "Ormanları koruyacağız", "Temiz su hakkımız" şeklinde sloganlar atan katılımcılar, zaman zaman davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kadıköy Meydanı'na ulaşan katılımcıların, hükümeti eleştiren pankart ve döviz taşıdıkları görüldü. Katılımcılar sık sık "Hükümet istifa", "Yolsuzluğa, yağmaya, rüşvete son", "Birlikte yaptınız birlikte hesap vereceksiniz", "Halk
yolsuzluğun hesabını soracak" sloganları attı.

Miting nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, meydana giriş çıkışları araç trafiğine kapattı.

Polisten müdahale

Bu arada alana girmek isteyen bir grupla polis arasında sözlü sataşmadan dolayı gerginlik yaşandı. Gerginliğin büyümesi üzerine biber gazı kullanan polis, kendilerine taş atan kalabalığı tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı.

Yaklaşık 15 dakika süren gerginliğin ardından polis geri çekilirken, grup meydana doğru gelmeye başladı.

Polisin sıktığı gazdan etkilenenler çevredeki iş yerlerine sığındı. 

...
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2013 Pazar 17:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?