16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Büyük tehlike adım adım geliyor!

Türkiye ve dünyada küresel iklim değişikliklerinin her 10 yılda daha fazla hissedileceği bildirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüzhet Dalfes, Türkiye ve dünyada küresel iklim değişikliğinin her 10 yılda daha fazla hissedileceğini söyledi.

Dalfes, Küresel İklim Değişikliği Konferansı için geldiği Konya'da, Konya'nın küresel iklim değişikliğinden en fazla
etkilenecek yerlerin başında geldiğini belirtti.

Konya'da bu yıl yaşanan kuraklığın, bütünüyle küresel ısınma kaynaklı olup olmadığını söylemenin çok zor olduğunu, bu konuda bilimsel olarak net bir şey söylemin mümkün olmadığını anlatan Dalfes, Konya'da yaşanan iklimsel ve tarımsal problemlerin oldukça karmaşık olduğunu belirtti.

''Ancak iklimle başınızın belaya girmesi için küresel iklim değişikliğine maruz kalmaya gerek yok'' diyen Dalfes, bunun için kaynakların aşırı kullanımının yeterli olduğunu vurguladı.

Türkiye ve dünyada küresel iklim değişikliğinin her 10 yılda daha fazla hissedileceğini ifade eden Dalfes, şunları kaydetti:

''Şimdiye kadar, küresel iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yaptığımız şeylerin hesabını çıkarıp, 'Doğru mu yaptık yanlış mı yaptık?', onu analiz eden bir yaklaşım içinde olalım. Bu arada, iklim değişikliğini her zaman hesaba
katalım ancak her şeyi iklim değişikliğine de bağlamayalım. Ayrıca iklim değişikliği 'ben geliyorum' demiyor, yavaş yavaş geliyor. Biz ne yaparsak yapalım gitmeyecek, kaybolmayacak. Sadece bilim insanları mevcut durumu gözler önüne serecek, herkes kendi hesabına neler yapılması gerekirse onu yapacak, önlemini alacak.''

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 09:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?