28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Büyükanıt: Bedelli yok

Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Hilmi Özkök’ten teslim aldığı törende konuşan Org. Yaşar Büyükanıt, irtica tehlikesinin, “Cumhuriyet kurulduğu günden itibaren ortaya çıktığını” belirterek, “Halen de bu tehdit devam etmektedir” dedi. Anayasa’nın değişmez temel hükümlerinin TSK’ya Cumhuriyetin temel niteliklerini koruma görevi verdiğini hatırlatan Büyükanıt, ayrıca askerlik süresi ve bedelli askerlikle ilgili söylentilere de bir nokta koydu. Orgeneral Büyükanıt, “görev sürem boyunca bedelli askerlik gündeme gelemeyecek" dedi. 

Orgeneral Büyükanıt, irtica tehlikesinin Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber ortaya çıktığının altını çizerek, “Ülkemiz hiçbir dönemde bu kadar tehditle ve risklerle karşı karşıya kalmamıştı” diyerek şöyle devam etti: 

"Terör ve irticai faaliyetler geçmişe damgasını vurdu. Geçmişten ders alıp geleceğe yön vermeliyiz. Tüm güvenlik kavramlarının büyük çapta değiştiğini görmekteyiz. Ülkemiz hiç bir dönemde bu kadar tehditlerle ve risklerle karşı karşıya gelmemişti. İç ve dış oluşumlar ulusal ve üniter yapımıza hiç bu kadar saldırı olmamıştı. 

Etnik milliyetçiliğe dayalı bölücü terör tehdidi söz konusudur. Bu durum bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaktır. Türkiye'yi yeni Sevr'lere mahkum edecek bir gücün olabileceğini düşünmüyorum. Türkiye üzerinde emeli olanlar olabilir. Ama bu başarılı olacakları anlamına gelmemektedir. İrtica tehdidi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu gün başlamıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç siyasetle ilgisi olmamıştır ve olmamalıdır. Terör dahil tüm mihraklarla mücadele ediyoruz. Yasalarla TSK'ya görevler yüklenmiştir. 2 yıldır ahlaksızca yapılan saldırılara karşı, Cumhuriyet düşmanlarının, şer odaklarının maskeleri düşecek ve gereken hesabı verecekler. Bunlara karşı başka hiç bir şey söylemiyorum. 

BEDELLİ ASKERLİK 

Lüzumlu lüzumsuz bedelli askerlik konusu gündeme gelmektedir. Bedelli askerlik ihtiyaç fazlası halinde gündeme gelmelidir. İçinde bulunduğumuz durumda böyle bir şey söz konusu değildir. Benim görev süremde bu konuda bana teklif getirilmesin. Bedelli askerlik beklentisiyle vatani görevden kaçanı bu ulus affetmeyecektir. Askerliğin kısalması gibi bir durum da söz konusu değildir. 

ASKER KIBRIS’TAN KESİN GÜVENLİK SAĞLANMADIKÇA ÇEKİLMEYECEK 

Modernizasyon takibi öncelikli görevim olacak. Kara Hava ve Deniz Kuvvetleri ile caydırıcı bir güç olmak en büyük hedefimizdir. Caydırıcı güç olmamız ülkemiz hakkında yanlış düşünenleri düşündürmektedir. Türk askeri Kıbrıs'tan kesin güvenlik sağlanmadıkça çekilmeyecektir




 



ANKA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 18:05:02
Güncelleme :28 Ağustos 2006 Pazartesi 18:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?