28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Büyükanıt: Operasyon sürecek

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Güneydoğu’daki askeri hareketlililiğin geçmiş yıllardaki hareketlilikten farksız olduğunu belirterek, "Ama bu yıl biraz farklı yorumlandı, bizim operasyonlarımız o bölgede devam ediyor ve devam edecek de" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, CNN Türk’ün Osman Sert’in sorularını yanıtladı. Büyükanıt, "Güneydoğu’da ciddi bir hareketlilik var, kimileri sınır ötesi operasyondan bahsediyor, TSK’nın orda aldığı tedbirler neye yöneliktir" şeklindeki bir soruya, "Olağanüstü birşey yok, zaten orda bir hareketlilik var. Hep hareketlilik var, geçmiş yıllara bakarsanız bu yıldan hiçbir farkı yoktur. ama bu yıl biraz farklı yorumlandı" karşılığını verdi. "Bizim operasyonlarımız o bölgede devam ediyor ve devam edecek de" diyen Büyükanıt, "Genelkurmay Başkanlığı da basına duyurdu.

Yoğunlukla ve kararlıkla bu operasyonlarımıza devam edeceğiz. PKK var olduğu sürece biz de bunları yapacağız. Olay bu kadar basit" dedi. Büyükanıt sözlerini şöyle sürdürdü:
     
"SEFERBERLİK YOK ŞÜKÜR"

"Böyle olayı çok, karargahımız oraya taşınacakmış filan, böyle bir şey, seferberlik falan yok çok şükür. Olmaz da, ama PKK’ya karşı olan kararlılığımız ve operasyonlarımız devam edecektir. PKK var olduğu sürece bizim kararlığılımız ve operasyonlarımız artan bir şiddetle devam edecektir. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın.
     
Bir taraftan terör yapacaksınız, bir taraftan da barış sloganı atacaksınız, böyle bir şey yok. Yani hem terör yapacaksınız insanları öldüreceksiniz, mala mülke zarar vereceksiniz, bir taraftan barış demokrasi diyeceksiniz. O demokrasi kavranımın içine şiddet girmez. Eğer terör varsa Silahlı Kuvvetler, güvenlik güçleri onunla mücadele edecektir. Biz de bunda kesin kararlıyız."
     
SARIKAYA’YA YORUM YOK

Hazırladığı Şemdinli İddianamesi’nde kendisiyle ilgili ithamlara yer veren ve HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya ilişkin bir soruya Büyükanıt, hukuki sürecin devam ettiğini ve yorum yapmak istemediğini söyledi. Büyükanıt, "Ben askerim, bu konuda bir yorum yapmak istemem" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 11:50:24
Güncelleme :23 Nisan 2006 Pazar 11:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.98.240.xxx Tarih : 23.04.2006 16:09:33
Yaşar Büyükanıt çok haklı PKK varsa askerimizin kararlığı her zaman oldu ve olacak hiç şüphe yok. Herkes bilmeliki kimsenin gücü yetmez ülke bütünlüğünü bozmaya. Hep ayrımcılık yapıldı ne hikmekse kimse ayrımcılığı gösteremiyor. PKK artık ne yapar bilmiyorum inşallah hepsinin kökü kazınır.  Allah ordumuzu korusun dualarımız Askerlerimizle. Bazı siyasi partililer işine geldimi demokrasi işine gelmedimi provokatörlük yapıyor. bu hareketlilik ile PKK'ya destek veren Amerikaya güzel bir gözdağı verildiğini düşünüyorum.