19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Büyükanıt da cevap verdi

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan bildirisini "AK Parti'nin yeniden iktidar olması için anlaşarak yayınlandı" suçlamasına cevap verdi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila'nın sorularını cevaplayan Büyükanıt, iddiaların hayal mahsülü olduğunu ve şahsına hakaret olarak gördüğünü söyledi.

İŞTE BÜYÜKANIT AÇIKLAMALARI
“Bu ifadelerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi 53 yıl üniforma giymiş şahsıma karşı hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum. Kınıyorum, tekzip ediyorum”

Büyükanıt şöyle konuştu; “Uzun bir açıklama yapmayacağım. Düşüncemi çok kısa biçimde kaleme aldım, size aynen okuyorum; 26 Temmuz 2010 tarihinde CHP liderinin, ‘27 Nisan bildirisinin Başbakan ve emekli Orgeneral Büyükanıt’ın işbirliği ile hazırlandığı’ şeklindeki ifadesi yazılı ve görsel basında yer almıştır. Bu ifadelerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi 53 yıl üniforma giymiş şahsıma karşı hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum. Bu ifadeleri şiddetle kınıyor ve tekzip ediyorum.”

 

...
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 12:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?