22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Büyükanıt'ın bu sözleri çok tartışılacak!

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın Harp Akademileri’nde yaptığı sır konuşmasında, “Teröristler arasında TBMM ile irtibatı hâlâ devam edenlerin bulunması yüce Meclis’in itibar ve saygınlığı ile katiyen bağdaşmıyor” dediği ortaya çıktı

Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 16 Mart’ta basına kapalı yaptığı konuşmadan en çarpıcı satırbaşları



TERÖR örgütünün sözde ateşkes süreciyle başlattığı manevra, ne yazık ki bazılarını etkilemiş görünmekte. Teröristlerle diyalogdan genel affa kadar uzanan geniş bir yelpazede, terör örgütünün uzun zamandan beri ileri sürdüğü taleplerine sempati ile bakan açıklamalar gittikçe artmakta ve çeşitlenmekte. PKK terörü, Irak’ın kuzeyindeki gelişmelerden farklı değerlendirilmemesi gereken, etkileşim içindeki bir olaydır. Zira, terör örgütü oradan beslenmekte, zamanı gelince kullanılır ümidiyle el altında bulundurulmaktadır. Bu teröristler arasında TBMM ile irtibatı hâlâ devam edenlerin bulunmasının yüce Meclis’in itibar ve saygınlığı ile katiyen bağdaşmadığını bu vesile ile huzurlarınıza getirmek istiyorum


TERÖR konusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli önceliği. Üzülerek ifade ediyorum, geldiğimiz noktada, PKK terörü ile mücadelemiz farklı noktalara çekilmek isteniyor. Gerek yurtiçi ve gerek yurtdışı kaynaklar terör olayına farklı anlamlar yükleyerek bunu, azınlıklar, özgürlük, insan haklarına dayalı bir ırkçılık ve bölücülük kavramı olarak Türkiye`nin karşısına getirmek yolunda gayret içindedirler ve olayı çok uluslu bir boyuta taşımak istemektedirler.


BARINDIRDIĞI doğal zenginlikler ve nüfus yapısı bakımından Irak’ın küçük bir modeli olması nedeniyle Kerkük’ün kaderi, Irak’ın kaderiyle doğrudan bağlantılıdır. Kerkük konusu, önümüzdeki dönemde sadece Irak’ı değil, tüm bölgeyi etkileyecek unsurları kapsamaktadır.


İRTİCA tehdidi, bizi devletimizin kuruluş felsefesi, Ulu Önder’in çağdaşlaşma konsepti ve O’nun stratejik hedefinden geriye götürmeye çalışan ciddi bir olgudur. İrtica ile mücadelede temel ilke laikliktir.


TSK’nın hatırlatmalara ihtiyacı yok. TSK olarak Anayasa ve kanunları sürekli bize hatırlatanlar kadar biz de biliyoruz. Hatırlatmalara ihtiyacımız yok. Hiç kimse TSK’yı kapıkulu olarak görmesin. TSK anayasal bir kurumdur. Asker zamanı geldiğinde görevini yapmak zorundadır. Bunu açıkça ifade ediyorum.
Akşam
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 06:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?