15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Büyükanıt'ın şehit annelerine mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şehit annelerinin yüreğinin yaralı ve göz yaşlarının hiç dinmediğini bildiklerini belirterek, "Acılarınızı en derinden paylaşıyor ve bu acıların bir daha yaşanmaması adına elimizden geleni yapmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Türk Silahlı Kuvvetleri adına tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutlar, saygı, minnet ve şükranlarımı sunarım" dedi.


Türk anaları...

Orgeneral Büyükanıt, mesajında şehit annelerine de seslenerek, şunları kaydetti:

"Bugün çocuklarıyla olmanın mutluluğunu yaşayan annelerin bu mutlu gününde acıları tazelenen şehit annelerimiz; biliyoruz ki annelerin evlatları ile kucaklaştığı, onlardan çiçekler aldığı böyle bir günde siz, ellerinizde çiçeklerle, bin bir sıkıntı ve zorluğa göğüs gererek yetiştirdikten sonra teröre kurban verdiğiniz evlatlarınızı ziyarete gidiyorsunuz. Sevgilerin en yücesi olan yurt ve ulus sevgisiyle yoğurduğunuz evladınız, yine bu sevginin bir göstergesi olarak vatan topraklarında ölümsüzlüğe kavuştu. Dünya durdukça da bu topraklardaki varlığımızın dayanağı olmaya devam edecektir.

Bilmenizi isteriz ki sizler, bu ülkenin varlığı ve birliği için gözünü kırpmadan canını vermiş yiğit evlatlarımızın emanetlerisiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak daima yanınızda olacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın."

Orgeneral Büyükanıt, dün, Meteleri, Alparslanları, Fatihleri, Mustafa Kemal Atatürk'leri yetiştiren Türk analarının, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyacak, onun temel değerlerine sahip çıkacak ve bitmek tükenmek bilmeyen bir sevgiyle ona bağlanıp gelişmesi için mücadele edecek yeni nesiller yetiştireceğinden hiç şüphesi olmadığını da belirtti.


aa
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 10:45:55
Güncelleme :13 Mayıs 2007 Pazar 11:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?