23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Büyük zaferin 83. yıldönümü

Türk ordusunun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında düşmana son ve en ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı ''Büyük Taarruz''un 83. yıldönümü, bugün tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajinda, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da çizilen tekil yapısı, ülkesi ve Ulusu'yla bölünmez tümlüğünün korunacağını, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasında herkesin üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getireceğini'' kaydetti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e gönderdiği kutlama mesajında, ''Bugün sağlam temeller üzerinde yükselen bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, cephelerde şehit düşen evlatlarını minnet ve şükranla anmaktadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup daha da yükseklere çıkarmak için, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda ilerlemeye devam edeceklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 23:50:48
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 12:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?