22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cadde ortasında kan davası savaşı

Iğdırlı iki aile arasındaki hayvan otlatma meselesi yüzünden ortaya çıkan kan davası sebebiyle Erzurum'da ateşlenen tabancalar sonrasında bir kişi hayatını kaybetti, yoldan geçmekte olan köy korucusuyla birlikte iki kişi de ağır yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Iğdır'da hayvancılıkla uğraşan Güler ve Nalkıran ailesi arasında yaklaşık 2 yıl önce hayvan otlatma ve arazi meselesinden kavga çıktı. Büyüyen olay, beraberinde kan davasını getirdi. Taraflardan Nalkıran ailesinden iki kişi, Güler ailesinden bir kişiyi vurarak, öldürdü. Daha sonra tutuklanan Nalkıran ailesini iki ferdi, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bugün de Iğdır'dan Erzurum'a otobüsle cezaevindeki oğlu ve yeğenlerini ziyarete gelen ağabeyi, kardeş Zeynel ve Salih Nalkıran'ı takip eden Güler ailesinin fertleri, kan davalılarının Mahallebaşı semtinde, önlerini kesti. Yüzlerce insanın içinde tabancalarını ateşleyen Güler ailesinden iki zanlı, Zeynel ve Salih Nalkıran'ı vururken, bu sırada yoldan geçmekte olan köy koruyucusu Ali K.'da seken mermilerin hedefi oldu. Daha sonra kafasından ve göğsünden aldığı mermilerle Zeynel Nalkıran, olay yerinde hayatını kaybederken, iki yaralı Aziziye Araştırma ve Numune Hastanesi'ne, yoldan geçen ticari taksilerle kaldırıldı.

Yaralı köy korucusunun hayati tehlikeyi atlattığı, Salih Nalkıran'ın ise durumunun ağır olduğu bildirildi. Tam kalbine mermi isabet eden Salih Nalkıran'ın şu an yaşamasının ise cüzdanındaki bozuk paralara borçlu olduğu öğrenildi. Gömleğinin cebindeki cüzdanını tam kalbinin üzerinde taşıdığı belirlenen Salih Nalkıran'ın, isabet eden merminin nüfus cüzdanını deldiği ve bozuk paralara denk gelmesi üzerine etkisini azalttığı belirtildi.


Öte yandan, olay sonrasında zanlıların yakalanması için polis ekipleri otogar, tren garı çevresinde operasyonlar başlatırken, şehrin giriş ve çıkış noktaları da tutuldu. Yapılan çalışmalar sonrasında yaz sıcağında ceket giyen iki kişiden şüphelenen Güvenlik Şube ekipleri, E - 80 Karayolu, SSK kavşağı alt tarafında şahısları takibe aldı. Bu sırada tedirgin olan iki şahıs kaçmaya çalışırlarken, polis ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan sorgulamada olayı gerçekleştiren Güler ailesinden iki zanlı göz altına alınırken, suç aleti iki tabancada ele geçirildi. İki zanlı sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?