15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Camilere AB kriterleri

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kretschmer, dönemin ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’a bir mektup yazarak, “Allah katında hak din İslam’dır” ayetinin hutbelerde okunmasını engellemişti.

Kretschmer, Avrupa Birliği içindeki azılı Türk düşmanlarının başını çekiyor...

Bu skandal düzenleme Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı yeni “Hutbe Değerlendirme Kılavuzu” ile ortaya çıkmıştı.

AB daha önce din konusunda Türkiye’ye çeşitli baskılar yapmıştı. Cuma hutbelerinde okunan “Allah katında din İslam’dır” ayetinden rahatsız olan AB, bunu bizzat Türkiye Delegasyonu Başkanı Kretschmer aracılığıyla Ankara’ya iletmişti. Aynı konuda ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi Eric Edelman’dan da sikayet alan Diyanet İşleri Başkanlığı ise ayetin yerine artık “Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir” Hadis-i Şerif’inin okunmasını kararlaştırmıştı. Bu skandal, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı yeni “Hutbe Değerlendirme Klavuzu”nda ortaya çıkmıştı.

Papazlardan ders
AB’nin İslam dini konusundaki ikinci önemli baskısı ise Avrupa’da görev yapacak Türk din görevlileri konusunda yaşanmıştı. Almanya, bu ülkede görev yapacak Türk imamların Ankara’da bir Katolik Papazın eğitiminden geçmesini şart koşmuş ve Türk imamlar ve diğer din görevlileri, uyum dersleri çerçevesinde Katolik kilisesinin papazı Felix Körner’in eğitiminden geçirilmişti. Yine Avrupa Birliği, birçok raporunda, nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırmasını istemiş ve Türkiye’nin nüfus cüzdanında dinin belirtildiği tek Avrupa ülkesi olduğuna dikkat çekilmişti. AB’nin isteklerini emir telakki eden AKP hükümeti ise din hanesini kimliklerden çıkartmıştı. Bazı okul kitaplarında azınlıkların aşağılandığını iddia eden AB, eğitimde zorunlu din derslerinin kaldırılması gerektiğini de raporlarında sık sık vurgulamıştı.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 08:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bennu demir IP: 85.102.61.xxx Tarih : 3.07.2007 13:31:36
ben bir islam ülkesinde yaşayan müslüman olduğum için çok şükrediyorum bizi yaratan mevlaya.. kendi içimizdeki islama karşı zihniyetlere anlam veremiyorum nedir bu düşmanlık hepimizi allah yaratmadımı yine o na dönmeyecekmiyiz.. peki nedir bu AB yandaşlığı AB özentisi bakın herifler bizi nasıl esaretleri altına almışlar dinimizden uzaklaştırmak için ne kadar hileler yapıolar ya kim onlar ki gelmiş kendi içimizdeki cami ye din adamlarının okuduğu hutbelere nüfus cüzdanlaroımza karışıyolar... çok zavallıyız çok.. buradan hükümete sesleniyorum dini alet edip insanalrın gözünü boyamayın herşeyimizi sattınız dinimizide satıyorsunuz bu dünyanın öbür tarafı da var... yazık bize çok yazık Allah başımızdakileri ıslah etsin