22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Çankaya benim değil, milletin olacak'

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Çankaya benim değil, milletin olacak.

Çankaya halkın olacak. Çankaya herkesin olacak. Çankaya sadece Türkiye'de belli çevrelerin değil, bütün milletin olacak" dedi. Abdullah Gül, Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitingine katıldı. Gül, konuşma yapılan platforma çıktığında vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundular. 

Vatandaşların, "Çankaya senindir senin olacak" sloganları üzerine Abdullah Gül de "Çankaya benim değil, milletin olacak. Çankaya halkın olacak. Çankaya herkesin olacak. Çankaya sadece Türkiye'de belli çevrelerin değil, bütün milletin olacak. Herkesin olacak" dedi.


"Meydanlar boş diyor televizyonlar. Gelsinler bu meydanı görsünler" diyen Abdullah Gül, 40-50 dereceye varan sıcaklıklarda miting yapıldığını ve bütün meydanın hınca hınç dolduğunu ifade etti.


Abdullah Gül'ün konuşması sırasında alanda bulunan vatandaşlar "400, 400" diye slogan atarak 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin 400 milletvekili çıkarması yönündeki temennilerini dile getirdiler. Gül de bunun üzerine, "Biliyorum neden '400, 400' dediğinizi. Siz eğer Cumhurbaşkanlığı seçimini kilitlerseniz, biz millet olarak kilidi açarız diyorsunuz" diye konuştu.
Abdullah Gül şunları kaydetti:
"Bu heyecanınızın bir sebebi de Cumhurbaşkanlığı seçiminde oynanan oyunlar, bunu biliyorum. Olup biten her şeyi millet evinde seyrediyor. Onun için bu yapılan ayıpları, bu yanlışları düzeltmek için 400 milletvekili bekliyoruz. Bunu gördükleri için şimdi ne yapacaklarını şaşırıyorlar.


Ne oldu? Meclis'te daha önce seçilen üç Cumhurbaşkanı'ndan daha fazla oyu ben almadım mı? Peki ne oldu? Meğerse kanun yanlış uygulanıyormuş. Yani daha önceki üç cumhurbaşkanı seçilirken yanlışlıkla seçilmiş. Bu çıkıyor ortaya."

aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 20:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Melih Celik IP: 80.134.67.xxx Tarih : 26.06.2007 21:50:29
HAYIR VE SER ALLAH(C.C.)DAN DIR. SONUNDA ADALET YERINI BULACAK. O DA YINE AK PARTI VESILESIYLE. BU GÜNE KADAR OYLAR SAYILMIYORMUYDU? KANUNLARI KORUYACAK KISILER KANUNLARI EZIP GECIYORDUDA BUNLAR GÖRÜLMÜYORMUYDU? BU DA BIR KANITDIR KI, AK PARTI ADINA LAIKDIR VE KARANLIKLARI AYDINLATMAKTA BASARILI. ALLAH(C.C.) MILLETIN GÖZÜNÜ ACANLARDAN BIN DEFA RAZI OLSUN. ADALETIN ÖNÜNE GECILEMEZ, GECENLER MUTLAKA EZILECEKTIR. CANKAYA MILLETINDIR Selamlar Celikbey