18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Canlı bomba'da inanılmaz detay!

Otobüse bombayla binmiş

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk’e saldırı girişiminde bulunan DHKP-C’li "canlı bomba" Didem Akman’ın, İstanbul’dan Ankara’ya otobüsle geldiği, yolculuk sırasında 4 kilo bombanın belinde sarılı olduğu ortaya çıktı.

Didem A'nın cezaevindeyken yazdığı mektup

Avukatına, Türk’ü öldüremediği için üzgün olduğunu söyleyen Akman, ölüm orucuna da başladı. Saldırıda, bombaların fünyelerinin ateşlenmesi sonucu karın boşluğundan yaralanan ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi tamamlanan Akman, dün Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada susma hakkını kullanan Akman daha sonra jandarmaya ait "Akrep" adındaki özel araçla adliyeye götürüldü. Jandarma yeleği giydirilen Akman, adliye girişinde "Yaşasın DHKP-C" diye bağırdı, zafer işareti yapmaya çalıştı. Savcılıkta da ifade vermeyen Akman tutuklandı.

Olayla ilgim yok

Akman’a yardımcı olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen DHKP-C’li Serkan Onur Yılmaz, Akman’ı yıllardır tanıdığını ancak olayla ilişkisinin olmadığını ileri sürdü. Hakkında üç ayrı gıyabi tutuklama kararı bulunan Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:42:28
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 13:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?