22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çeçen eylemci intihar etti

İSTANBUL’da 2002 yılında Tha Marmara Oteli baskınını gerçekleştiren Çeçen asıllı eylemci 33 yaşındaki Mustafa Yıldırım, memleketi Karaman’da kafasına tabancayla ateş ederek intihar etti.


Cedit Mahallesi 329’uncu Sokak 6 numaralı evde saat 14.30’da meydana gelen olayda, bekar olan ve evde yalnız yaşayan Mustafa Yıldırım, ruhsatsız tabancasıyla kafasına bir el ateş ederek intihar etti. Yıldırım, olay yerinde hayatını kaybetti. Evinin hemen yanında bir market işleten Mustafa Yıldırım’ın saat 11.30’da daha önceden tanıdığı olan 19 yaşındaki Ömer Göktepe’ye markette durmasını söyleyerek evine gittiği öğrenildi. Polise olayı anlatan Ömer Göktepe, “Mustafa uzun süre evden dönmedi. Merak edip eve gittim. Mutfakta onu kanlar içinde yatarken gördüm. Hemen polisi aradım'' dedi.


Mustafa Yıldırım, 4 Mayıs 2002 tarihinde İstanbul’da The Marmara Oteli’ni basarak, elindeki kalaşnikof marka tüfekle aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu 13 kişiyi rehin almış, olayı ‘Çeçen halkının sesini dünyaya duyurmak’ için gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Tutuklanan Mustafa Yıldırım, cezasını çektikten sonra memleketi Karaman’a yerleşmişti. 28 Mayıs 2006 tarihinde ise Mustafa Yıldırım’ın kardeşi 31 yaşındaki İsa Yıldırım, 70 yaşındaki annesi Şerife Yıldırım’ı bıçaklayarak öldürmüştü.

Serdar ÖZGÜR/KARAMAN, (DHA)
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?