22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çekirge daha kaç kez sıçrayacak?

O gece bir apache

Derin mevzulara dalınca devletin derin dehlizlerinden ilginç mesajlar da gelmeye başladı: Dağlıca'daki PKK saldırısı sırasında iletişim araçlarına karartma uygulandığı doğru. Bu, teknik olarak ancak uydu aracılığıyla mümkün olabilir.

Üzerinde durulması gereken başka bir iddia daha vardı: Cuma gecesi sınırda (kimi zaman ihlalde bulunarak) dolaşan Amerikan ordusuna ait bir Apache taarruz helikopterine rastlandı. Amerikalılar, bu olayı rutin bir keşif uçuşu olarak açıkladılar. Oysa durum, hiç de anlatıldığı gibi değildi.

200 civarında teröristin Kuzey Irak'taki kamplardan kalkarak Dağlıca'ya saldırısının ardından ABD'nin bu eylemle ilgili Türkiye'ye neden istihbarat vermediği tartışılırken, ortaya atılan iddia şu: Gece görüşlü Apache sınırda keşif yaparken Dağlıca ve çevredeki askerin konuşlanma şekli, uydu bilgilerine ek olarak bu Apache tarafından detaylandırılıp PKK'ya ulaştırıldı.

İnanılır gibi değil. Aynı saatlerde teröristler katırlarla ulaştıkları sınırdaki mevzilerdeydi. Saldırı da cumartesini pazara bağlayan gece yapıldı. Yani sınırdaki Amerikan keşfinden 24 saat sonra.

Bu iddia, askeri makamlarca mercek altına alınmış. Merak etmeyin; 192 bin Amerikan menşeli silah PKK ve peşmergelerde çıkınca 'Tüh, kaybolmuş' diyen ABD, yine pişkin pişkin bu işin içinden sıyrılmayı becerir.

Bakalım, çekirge daha kaç defa sıçrayacak?

Şamil Tayyar/Star
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 08:21:05
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 13:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet baser IP: 88.250.11.xxx Tarih : 26.10.2007 08:58:52

Bu iddia %100 dogrudur biz pkk ile deil abd ile savastayız suan pkk sadece bir maşa ama her oyunun bir sonu vardır biz birlik ve beraberligimizi bozmadıktan sonra hiç bi güç bizi yıkamayacaktır.