16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çelik,Beyaz Meleği seyretti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen il temsilcisi öğretmenlerle birlikte Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, oynadığı ve yönettiği filmi Beyaz Meleği seyretti.


Armada Sinemaları'ndaki film gösterimine Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve çok sayıda bürokrat katıldı. Bakan Çelik, sinema salonuna gelişinde yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Türkiye'nin birçok yerinden gelen öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile fotoğraf çektirmek için sıraya girerken, öğrenciler de sorunlarını dile getirdi. Oldukça duygusal sahnelerin olduğu filmde, öğretmenler gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Bakan Çelik de film sonrasında duygularını şöyle dile getirdi:


"Ağlamadım ama bu ağlamamak etkilenmemek anlamında değil tabi ki. Duygusal tarafı ağır basan bir film. Filmin adından başlamak üzere bir beyazlık motifi aşından sonuna kadar var. Bu beyazlık busenin temiz çocuk dünyası ile bütünleşen bir beyazlık. kirlenmemişlik, paklık ve sevginin ördüğü bir dünyadır aslında bu. Biz çocukların bozulmamış tabiatını dinlersek, kinler kavgalar hayatımıza hakim olmaz. Büyük şehirde servet, zenginlik, şatafat var ama olmayan bir şey bu filmde bize gösterilmeye çalışılıyor.


Burada verilen bir mesajda bana göre, insanların gidip teselliyi Anadolu da bulması, doğu ile batının bağdaştırılması bugünlerde olup bitenlerle ilgili de son derece güzel bir mesaj. İnsan sıcaklığı olduğu zaman doğu, batı, kuzey, güney meselesi ortadan kalkıyor. Bu filmi çok olumlu buldum. Mahsun Kırmızıgül'ü de bundan dolayı tebrik ediyorum."

- BAKAN ÇELİK'TEN FİLMDEKİ ARGO SÖZCÜKLERE ELEŞTİRİ
Çelik, filmi çok beğendiğini ancak film içerisinde geçen bazı argo sözcükleri de eleştirdi. Çelik, "Yapımcılar bir argo kelimeyi filmin içine sıkıştırmayı sanatın gereği gibi kabul ediyorlar.

Aslında onlar olmasa rahatlıkla bütün çocuklar gibi tavsiye ederim ben aslında ama buna rağmen olumlu tarafları yüzde 90 denilirse olumsuz tarafları da yüzde 10 olarak diyebiliriz. Dikkatli bir gözle izlendiği zaman, okunduğu zaman ben bu filmden çok olumlu dersler ve güzellikler çıkarılabileceğini düşünüyorum" diye

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 02:38:12
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 11:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?