28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Cemil Çiçek: Gözaltı süresi uzatılmayacak

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı’nın gelecek hafta Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini ve ardından Meclis gündemine getirileceğini söyledi. 

Çiçek, Terörle Mücadele Yasası’ndaki yapılacak düzenlemede gözaltı sürelerinin uzatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Çiçek, Merkez Bankası başkanlığı ile ilgili yeni bir ismin bu hafta Cumhurbaşkanı Sezer’e sunulacağını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çiçek, yarın hükümetin Meclis’e terörle ilgili bilgi vereceğini hatırlattı.

Çiçek, “Bu olaylar sırasında güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının büyük bir olgunlukla, dirayetle ve aynı zamanda büyük bir vatansever çaba içinde olmuşlardır. Terörün mutlak surette dış bağlantısı vardır. Ancak ne yazık ki, uluslararası camianınım bir işbirliği söz konusu değil. Her ülke kendi imkanlarıyla yapıyor mücadelesini. Biz de kendi imkanlarımızla terörle mücadelemizi yapıyoruz” dedi.

Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı’nın (TMYT) günün ihtiyaçları gözönüne alınarak düzenleneceğini ve bu hafta içinde netleştirileceğini söyledi.

Çiçek “Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp Meclis’e gönderilir. Kısa zamanda çıkarılacaktır. Güvenlik birimlerimizin ihtiyaçları dikkata alınarak yapılacaktır. Ancak gözaltı sürelerinde değişiklik olmayacak. Düzenleme yürürlükteki Anayasa çerçevesinde yapılmıştır. Gözaltı süreleri uzamayacak.” diye konuştu.

Bakan Çiçek, terör olaylarıyla ilgli haberler konusunda medyanın da özeleştiri yapması gerektiğini belirterek, “Terör olaylarında yapılması gerekenler konusunda genel yayın yönetmenleri statüsünde bir toplantı yapılabilir. Bundan sonra basının yayınlarında daha fazla hassas olması lazım. Çünkü terör örgütleri kadın ve çocukları öne koyuyor” dedi.

Çiçek bir soru üzerine Merkez Bankası başkanlığı ile ilgili yeni bir isim bu hafta Cumhurbaşkanı Sezer’e sunulacağını açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 23:07:03
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 13:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?