19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Cep mesajları 20 yıl hapis getirdi

ADANA'da marketçi 50 yaşındaki Numan Şahin'i boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen nikahsız eşi 39 yaşındaki Fadime Tahta ile damadı 27 yaşındaki Oğuz Karakılçık, birbirlerine çektikleri cinayetle ilgili mesajlar nedeniyle 20'şer yıl hapse mahkum edildi.

Market çalıştıran Numan Şahin, 6 Aralık 2005'te işyerinde bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan soruşturma sonunda marketçi Numan Şahin'i, üvey kızı Z.A., akrabası E.K. ile damadının ablası M.E.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla eşi Fadime Tahta ile damadı Oğuz Karakılçık'ın öldürdüğü belirlendi. 

Tahta ile Karakılçık'ın birbirlerine olay öncesi cep telefonuyla, ‘Geliyorum. Ne zaman geleyim? Şüphelendirdin mi? Tabanca üzerinde korkuyorum' gibi mesajlar çektikleri saptandı. Karakılçık'ın elbiselerinde öldürülen marketçiye ait kan lekeleri bulundu.

Bu deliller üzerine tutuklanıp haklarında ‘Nitelikli adam öldürme' suçundan 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Tahta ve Karakılçık, karar duruşmasına çıktı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Tahta, son savunmasında eşini öldürmediğini iddia etti. Tahta, “Başağrım vardı, yatıyordum. Gece yarısı kalktığımda marketin kapıları açıktı. Polise haber verdim. Polisler eşimi öldürülmüş olarak buldu” dedi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Katil zanlısı damat Karakılçık ise, marketçi kayınpederini aile yakınlarına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle kayınvalidesi Fadime'nin öldürdüğünü öne sürdü. Karakılçık ise, “Kayınpederim, eşim ve ablama sarhoş olduğu zaman tacizde bulunmuş. Biz kendisiyle konuşup sorunu çözmüştük. Olay günü üçümüz markette oturup konuşurken kayınvalidem ‘Sen bu işleri yapmasaydın kızımız Z. evden kaçmazdı' dedi. Tartışırlarken kayınvalidem arkasından kafasını tutup bıçakla boğazını kesti. Bıçağı elinden almak istedim. 

Kayınpederim yere düştü. Kayınvalidem ‘Bana bunları yapmayacaktın?' diyerek boğazını kesmeye devam etti. Olaya soygun süsü vermek için beni de tehdit etti” diyerek kendini savundu. Araya giren Tahta da, “Çocuklarımın babasını neden öldüreyim?” diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Tahta ile damadı Karakılçık'ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. ‘Aksi ispatlanamayan cinsel taciz' nedeniyle marketçi Şahin'i öldürdükleri ve duruşmadaki iyi halleri nedeniyle bu cezaları 20'şer yıl hapse indirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 15:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?