16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Cerrah-Güler karşı karşıya

Celalettin Cerrah’la Vali Muammer Güler, "Asayiş Şube" nedeniyle karşı karşıya geldi

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın Sivas’ta birlikte çalıştığı Ali Gedik’i Aşayiş Şube’nin başına atamak istediği ancak Vali Muammer Güler’in buna karşı çıktığı iddia edildi

Seçim sonrası yapılması planlanan İstanbul Emniyeti’ndeki atamalar konusunda anlaşamayan Vali Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah arasında sorun yaşandığı öne sürülüyor. İddiaya göre, Ali Gedik’i Asayiş Şube’den sorumlu müdürlüğe getirmek isteyen Cerrah, Güler’in itirazı üzerine bu atamayı gerçekleştiremedi.

Atamalar yapılamadı

Yurt çapındaki emniyet atamaları seçimler sonrası yeniden gündeme geldi. İstanbul’da aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 4 bin 300 polis, diğer illerde farklı yerlere atandı. Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere tüm illerdeki atamalar kısa sürede tamamlandı. İstanbul’da kent içinde yapılacak atamalarda ise hala belirsizlik hakim. İstanbul’da rutin atama işlemlerinin tamamlanmamasının altında İstanbul Emniyeti ve Valilik arasında anlaşmazlığın yattığı iddia ediliyor.

Güler’den onay çıkmadı

İddiaya göre Mali Şube Müdürü Şahin Çiftçi ile Kaçakçılık Şubesi’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Gedik arasında bir süreden beri sorun yaşanıyor. Yardımcısı ile Şube Müdürü arasındaki sorunun büyümesini istemeyen Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın bu problemi tayin ile çözmek istediği öne sürüldü.

Sivas’ta beraber çalıştığı Ali Gedik’i Asayiş Şube’den sorumlu müdürlüğe kaydırarak bu sorunu çözmek isteyen Cerrah ile Vali Güler arasında anlaşmazlık çıktığı iddia edildi. Vali Güler’in halen şubede görev yapan Ogün Toprak’ın oradan alınmasına karşı çıktığı ve atama listesini onaylamadan geri gönderdiği belirtildi.



EMNİYETİ KIZDIRAN İDDİA : ‘Polislerin hırsız kovalayacak aracı kalmadı’

İSTANBUL Asayiş Şube’de 34 aracın arıza yaparak hizmet dışı kalmasının polisi zor durumda bıraktığı iddia edildi. Asayiş’e bağlı Cinayet Masası’nın 25 ekip arabasının 6’ya, Gasp Bürosu’nun 13 aracının 3’e, Hırsızlık Bürosu’nun 30 otosunun 6’ya düştüğü kaydedildi. Araç sıkıntısı yaşandığını kabul eden Asayiş’ten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ogün Toprak, 50 yeni araç talep ettiklerini ve bunların gelmesiyle birlikte bu sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.

Ancak bu haberlerin yayılması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak araç sorunu yaşamadıklarını bildirdi. Müdürlük açıklamasında İstanbul’da toplam 3 bin 950 aracın olduğunu ve her 6 polise bir araç düştüğünü kaydedildi. Bu araçların 385 adetinin 7 bürodan oluşan Asayiş Şube büyyesinde olduğu da belirtildi.

VATAN
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 16:00:56
Güncelleme :4 Ağustos 2007 Cumartesi 16:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?