16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Cerrah için kellesini uzattı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Güler, “İhbarı müdürümüz ve müdür yardımcımızla paylaşmadım. Adres boş çıkınca ciddiye almadım. İşlerimin yoğunluğundan da cevap yazmadım” dedi.

Hrant Dink cinayetindeki ihmalleri araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri, İstanbul’da soruşturmaya İstihbarat Şubesi’nden başladı. Sorgulamada İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in verdiği ifade ise kilit noktası oldu. Tüm hatanın kendisinde olduğunu müfettişlere anlatan Ahmet İlhan Güler, “İhbar bilgisini müdürümüz ve emniyet müdür yardımcımızla paylaşmadım. Adres boş çıkınca ciddiye almadım. İşlerimin yoğunluğundan da cevabi yazı yazmadım” dedi. Böylece ihbarların gereğinin yapılmamasının ve Dink’e koruma verilmemesinin de faturası Güler’e çıkmış oldu. Müfettişler bunun hem adli hem de idari açıdan suç teşkil ettiğini belirterek, “Görevi ihmal, görevin gereğini yerine getirmemek, savsaklamak ve yetkili birimlere bilgi vermemek” suçlamalarından hakkında dava da açılacağını kendisine söyledi.

İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, 2003 yılının temmuz ayında, Celalettin Cerrah tarafından göreve getirildi. Maslak’taki OPET akaryakıt istasyonuna bombalı saldırı düzenleyen PKK militanlarının yakalanmasının ardından Başbakan Erdoğan tarafından Güler’e takdirname gönderildi.

O da maça gitmişti
Dink suikastı olduğunda; İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Terörden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hakan Aydın Türkeli , Korumalar Şubesi’nden sorumlu Müdür Yardımcısı Yaşar Güngör Şahin, Çevik Kuvvet’ten sorumlu Müdür Yardımcısı Şükrü Pekgil ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Hollanda ve Türk polisleri arasında oynanan maç için Hollanda’da bulunuyordu.

ŞUBE MÜDÜRÜ CERRAH’I KURTARDI: İşte ciddiye alınmayan ihbar mektubu
Erhan Tuncel’in 12 Nisan 2006’da Trabzon Emniyeti’ne verdiği ve İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü İlhan’ın üstlerine bildirmediği son ihbar mektubu şöyle: “...Daha önce de size yukarıda anlattığım Yasin Hayal’in İstanbul ilinde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink isimli şahsa yönelik eylem gerçekleştirmeyi düşündüğünü söylemiştim. Bu fikirden sonra Yasin ile sizin talimatınız gereği devamlı olarak görüşüyorum. Ve bu süreçte öyle bir eylemi yaptığı takdirde hem kendisinin hem de ülkemizin büyük zarar göreceği konusunda işliyorum. Halen kendisi Pelitli Beldesi’nde MHP’nin mahalli irtibat bürosu olarak faaliyet gösteren bir kahvehanenin işletmesini aldı ve çalıştırıyor. Aynı zamanda Pelitlispor’da futbolcu lisanslı olarak top oynamaya başladı.”
Vatan
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 07:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol IP: 88.224.219.xxx Tarih : 6.02.2007 09:39:21
Her nedense cinayet İstanbul'da işleniyor Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü görevden alınıyor ama İstanbul'dakiler hala yerinde oturuyor!