28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Cerrah'a tekzip

Emniyet Sözcüsü Çalışkan, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın arandığını söyledi. Yıldırım’ın oğlu geçen hafta çete operasyounda gözaltına alınmış, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ise Yeşil için “Ölmüş bir adamı neden arayalım ki” demişti. 

Susurluk skandalıyla gündeme gelen ve çetenin en tehlikeli tetikçilerinden biri olduğu ileri sürülen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım yine gündemde. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Yıldırım’ın emniyet güçleri tarafından arandığını açıkladı.

Çalışkan, haftalık basın toplantısında, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın oğlu Murat Yıldırım’a yönelik çete operasyonuyla ilgili soruları yanıtladı. Çalışkan, bu operasyonda Yeşil’in son anda kaçtığı haberlerinin tamamen asılsız olduğunu kesin bir dille yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celaletin Cerrah’ın Yeşil’in öldüğüne dair açıklamalarına da değinen Çalışkan, Cerrah’ın, sözlerinin yanlış aksettirildiği görüşünde olduğunu ve konuyla ilgili bir açıklama yapacağını kaydetti. Çalışkan, gazetecilerin Yeşil’in yaşayıp yaşamadığına yönelik ısrarlı sorularına, “Bize göre öyle... Dediğim gibi şahsın öldüğüne dair bir bilgi veya belge arşivlerimizde yok” yanıtını verdi...

OĞLU ÇETE OPERASYONUNDA YAKALANDI
Mahmut Yıldırım’ın, dört gün önce oğlu Murat Yıldırım gözaltına alındığı operasyondan son anda kurtulduğu ileri sürülmüştü. Operasyonda Murat Yıldırım ve 13 adamıyla birlikte 3 tabanca ve bir kalaşnikof otomatik tüfek, tahsil edilmeyi bekleyen 374 çek ve senet ele geçirilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ise, Mahmut Yıldırım’ın operasyon sırasında son anda kaçtığına dair haberleri, “Ölmüş bir adamı neden arayalım. Orada olsaydı böyle bir operasyonda kaçabilir miydi” sözleriyle yalanlamıştı. Gazetelerde yer alan haberlere göre ise bazı görgü tanıkları operasyondan çok kısa bir süre önce ‘Yeşil’e benzer birinin bölgeden uzaklaştığını söylemişti.

SUSURLUK’UN KİLİT İSMİ
Yeşil’in adı kamuoyunca Susurluk Skandalı’ndan sonra duyulmuştu. 1970’li yıllardan beri MİT için çalıştığı ileri sürülen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım için Susurluk Raporu’nda 12 sayfalık özel bir bölüm ayrılmıştı. Rapora göre birçok gizli operasyonda yer alan Yeşil’in Mehmet Eymür’den Abdullah Çatlı’ya Sedat Peker’den Sami Hoştan’a kadar birçok isimle bağlantısı vardı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Mahmut Yıldırım hiçbir zaman adalet karşısına çıkarılamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz konuyla ilgili bilgileri aktarırken Yeşil’in öldüğünü açıkladı. Ancak bu iddia hiçbir zaman doğrulanamadı.

Güler: Yeşil'in yaşayıp yaşamadığına ilişkin bulgu yok

İstanbul Valisi Muammer Güler, de ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım`ın yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmadığını, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü`nün yaptığı operasyon sırasında kendisiyle ilgili bir bilgiye de ulaşılamadığını bildirdi.

Güler, gazetecilerin ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım`a ilişkin sorularını yanıtlarken, bazı gazetelerde ``Mahmut Yıldırım`ın polisin elinden kaçtığına`` ilişkin haberler çıktığını, ancak bu haberlerin kaynağının kendileri olmadığını ifade eden Güler, ``Yeşil`in yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmamaktadır. Yaşayıp yaşamadığını biz de bilmiyoruz. Kamuoyunda öldüğü bilinen `Yeşil`in son 10 yıldır yaşadığına dair bir bilgi yok`` dedi.

Vali Güler, bir başka soru üzerine de, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü`nün yürüttüğü ve oğlu Murat Yıldırım`ın da gözaltına alındığı operasyonda, teknik takip ya da yürütülen çalışma sonucu Mahmut Yıldırım ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 11:20:22
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 15:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 81.213.199.xxx Tarih : 17.02.2006 12:47:48
HABERLER ÖLÜM HABERİNİN HABERCİSİMİ ? Bakın bence butür seneryolardan vazgeçilmeli yarın öbürgün birileri çıkıp yeşil yakalandı yada öldü diyecek.Bu nedenle haleyet haline gelmiş bir adam tekrardan türkiyeninin gündemine girdi ve oturdu.Benim aklım almıyor.Çok profesönelce yapılmış seneryolardan biride olabilir bu gelişmeler.Kesin YEŞİL denilen bu adamla ilgili başka şeylerde ortaya atılacak ve ensonunda adam öldü diyip herşeyi kapanacaklar düşüncesindeyim.Yani bu haberlerin ileriki zamanlarda yeşilin öldüğünü açıklayacak haberlerin taslağı olduğunu düşünüyorum.Nede olsa burası TÜRKİYE.Burası KURTLAR VADİSİ misali olacağına inanıyorum.Ülkemizin huzurunu bozan herkesinde ALLAH belesını versin.....Saygılarımla