29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cesetlerin altına tuzak kurdular

SİİRT’in Eruh İlçesi’nde dün gece 2 askeri şehit eden, Pervari İlçesi’nde de kamu binalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda 3 ölü toplam 4 PKK’lı terörist ele geçirildi.

Pervari ilçe merkezinde çatışmada ölen 2 teröristin cesetlerinin altına kaçan PKK’lıların bomba yerleştirerek güvenlik güçlerine tuzak kurdukları belirlendi. Gece cesetlere dokunmayan güvenlik güçleri, bugün bombayı etkisiz hale getirdi. İlçede saldırının izleri bugün ortaya çıkarken, isabet alan bina ve araçlarda büyük hasar meydana geldi.

ERUH’TA KADIN PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Eruh’ta 2 askerin şehit edilmesinin ardından gece başlatılan operasyonlar, sabah ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli olarak genişletildi. Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan PKK’lıların kaçış bölgesine helikopterlerle profesyonel birlikler indirildi. Birlikler Çırav Dağı’na doğru kaçan teröristlerle sabah saatlerinde sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 kadın PKK’lı terörist olarak ele geçirildi. Çatışmada yaralandığı belirtilen 1 teröristin ise takibi sürdürülüyor.


İLÇEYE HELİKOPTERDEN KOMANDOLAR İNDİRİLDİ

Pervari’de gece yaklaşık 45 dakika süren çatışma sırasında Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’dan ilçeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indililirken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu belirtilen Telkabavi Mevkii’ni yoğun ateş altına aldı.

ÖLEN TERÖRİSTLERİN CESETLERİ TUZAKLANMIŞ

Pervari’de dün gece meydana gelen çatışmada 2 PKK’lı ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 1 PKK’lının da sağ yakalandığı belirtilerken, teröristlere yardım ettiği belirtilen 1 kişi de gözaltına alındı.

Pervari’de kaçan teröristlerin öldürülen 2 PKK’lının cesetlerinin altında bomba yerleştirerek tuzaklama yaptığı belirlendi. Bu nedenle gece boyunca cesetlerin yanına hiç kimse yaklaştırılmadı. Cesetlerin altına tuzaklanan bombalar bugün öğle saatlerinde Siirt’ten gelen bomba uzmanı ekipler tarafından alınarak fünye ile imha edildi.

PERVARİ DİDİK DİDİK ARANIYOR

Pervari’ye Siirt’ten çok sayıda Özel Harekat Polisi de sevkedildi. Timler, ilçede gizlenen teröristler olabileceği ihtimaline karşı büyük bir titizlikle operasyonlarını sürdürüyor. Bazı sokaklar güvenlik şeridi ile giriş çıkışlara kapatıldı. İlçe merkezinde PKK’lıların attığı ancak patlamayan bombalar da güvenlik güçleri tarafından tek tek tespit edilerek etkisiz hale getiriliyor. PKK’lıların kaçarken bıraktıkları sırt çantalarına da bombalı tuzaklar kurulmuş olabileceği ihtimali üzerine, bu çantalar da bomba uzmanları tarafından tek tek fünye ile imha ediliyor.

İlçede, teröristlerin saldırısında hasar gören kamu binalarında onarım çalışmaları sürdürülüyor. İlçede alınan güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kırsal alanda başlatıan operasyonlar sürdürülüyor.

SİİRT VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliği, Pervari ve Eruh ilçelerinde meydana gelen iki terör saldırısında 3 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eruh’un Bilgili Köyü üs bölgesinde bulunan Motorlu Piyade Birliği’ne, bölücü PKK terör örgütü mensupları tarafından dün saat 20.10’da roketatar ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırının ardından bölgede operasyon balatıldığı belirtildi. Operasyonda kimliği belirlenemeyen bir kadın teröristin, 9 el bombası ve bol miktarda mühimmat ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik Pervari’de Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komando Birliği’ne dün akşam PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendiği ve saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Aıklamada, "Ele geçirilen teröristlerle birlikte 2 Kalaşnikof, 1 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 7 el bombası, 1 telsiz, 2 adet bomba düzeneği ve çok sayıda doküman ele geçirilmiştir" denildi.

 

...
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2011 Cuma 16:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?