22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çete karakol basacakmış

Son nokta operasyonuyla çökertilen çetenin telefon ilişkileri korkunç bir planı ortaya çıkardı...

Interpol ile ortak çalışan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 8 ay boyunca izlediği çete için 11 Temmuz’da Beykoz’da 100 milyon dolarlık bir villaya operasyon yapmış, sosyete işkembecisi Hasan Derya Soy’u çetenin organizatörü olduğu gerekçesiyle gözaltına almıştı. Ayrıca eş zamanlı olarak 3 il ile 8 ayrı ilçede düzenlenen operasyonda çete yöneticilerinden işadamı Raif Aktarlı Kuşadası’nda, yurtdışından gelen Fikret Esgin ile elebaşı Atilla Önder ise Bodrum’da yakalandı. Çetenin telefon dinlemelerinde İstanbul’daki Feriköy Karakolu’na baskın yapmayı planladığı ortaya çıktı.

“Panik yapma, operasyon var”

İşte korkunç planın telefon konuşması:

Mehmet: Alo, Serkan Özmen’e ulaşmam gerekiyor.

Murat: Neden, önemli mi?

Mehmet: Kesinlikle ve kesinlikle ulaşmamız lazım. Hayati tehlikedir, hayati tehlike. Senle ilgili, benle ilgili, Adıgüzel’le ilgili.

Murat: Seninle ilgili mi?

Mehmet: Benle ilgili değil dayı, merak etme, panik yapma. Feriköy’e operasyon da yapabiliriz, karakola ha.

Yargıtay tesislerini işletmişler
Çetenin ardındaki ilişki ağı polisi bile şaşkına çevirdi. Uyuşturucu davalarına bakmaları için İstanbul’da görevli 3 hakim ve 1 savcı ile, ayrıca 4 gardiyanla irtibatlı olduğu saptandı. Dinlemeye takılan hakimlerden birinin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevli Ali Kayaoğlu olduğu öğrenildi. Çetenin ilişki içinde olduğu yargı mensuplarına kadınların da katıldığı partiler verdiği de belirlendi. Bir polis memurunun akıl hocalığını yaptığı, hakim ve savcılarla yakın ilişkide olan çetenin cezaevindeki adamları ile sürekli irtibatlı olmaları için 4 gardiyanla da işbirliği yaptığı iddia edildi. Hatta iddialara göre Ankara Oran’da bulunan Yargıtayevi ile Manavgat’taki Yargıtay Tesisleri de uyuşturucu şebekesi tarafından işletiliyor ve bu işlerle Raif Aktarlı ilgileniyordu. Yargıtay lokal ve tesislerinin alınıp işletilmesinde çete lideri Atilla Önder’in rolü büyüktü. Aktarlı ve diğer zanlıların İstanbul’da Sirkeci’deki 4. Vakıf Hanı’nı otele çevirip işlettikleri, çetenin dışarıya eroin sevk edip ülkeye kokain getirdikleri de saptandı.

Çetenin cephanesi sağlam!
Çete elemanlarının kaldığı yerlerde yapılan aramalarda 1 el bombası, 1 kalaşnikof tüfek, 5 Uzi marka suikast silahı, aralarında Glock markanın da bulunduğu 18 tabanca, 7 susturucu, 4 telsiz, 4 çalıntı oto, 6 sahte plaka ve ruhsat, 15 sahte kimlik, 120 bin ecstacy hap ile bir miktar esrar ve kokain bulundu. Ele geçirilen tüm silahların yapılan balistik incelemesinde herhangi bir olayda kullanılmadıkları belirlendi. Liderliğini Atilla Önder’in yaptığı, aralarında sosyete işkembecisi Hasan Derya Soy ile bir polis memurunun da bulunduğu biri kadın 25 zanlı, dün İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Kenan Doğulu’yu partiye çağırmışlar
Çetenin ünlü şarkıcı Kenan Doğulu’nun menajerini de tehdit ettiği ortaya çıktı. Bunun nedeni ise iddiaya göre çetenin, 2006 yılını 2007’ye bağlayan gece yargı mensuplarına vereceği yılbaşı partisi için Doğulu’yu sahneye çıkarmak istemesiydi. Beykoz’daki lüks villada yapılacak partide bir konser vermesi için Doğulu’nun menajeri ile 60 bin YTL’ye anlaşma yapıldı. Ancak Doğulu, partiye programında bir karışıklık olduğu için gelmeyince çete üyeleri, menajeri arayarak “Bizi rezil ettin. Ya 60 bin YTL’mizi geri ver ya da ölürsün” diye tehdit etti. Ayrıca Doğulu’ya kamera görüntüleri ve resimlerle şantaj yapmayı planladı. Menajer ise olaylardan Kenan Doğulu’nun da bilgisi olduğunu söyledi ve çeteden şikayetçi olmadı.

Ünlülerin avukatına suikast yapacaklardı
Çete, husumet besledikleri rakip çetenin lideri Ramazan Özarslan’ın ve aynı zamanda birçok ünlünün avukatlığını yapan Avukat Fatih Volkan’a, suikast düzenlemeyi planladığı da ortaya çıktı. Bu nedenle bazı örgüt üyelerinin suikast amaçlı olarak Avukat Volkan’ı uzun süre takip ettikleri, ancak bu planların polis tarafından alınan önlemlerle başarısız olduğu da iddia edildi. İstanbul’da birçok ünlünün davasına giren Fatih Volkan, Gamze Özçelik’in avukatlığını da yapmıştı.
vatan
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 12:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?