28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çete üyelerine büyük gözaltı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nce geçen hafta önce uyuşturucu tacirlerine yönelik başlatılan ‘Kelebek Operasyonu’ kapsamında gözaltına alınan 120 kişiden 60'ı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken, yaklaşık 400 kişinin de arandığı bildirildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından başlatılan operasyonda, 4 ayrı organize suç örgütü çökertilmişti.

120 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 6.5 kilo esrar, 7 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği ve 14 uyuşturucu hap ele geçirildi. Örgüt üyelerinin ‘adam öldürme’ ve ‘adam yaralama’ gibi çeşitli olaylara karıştığı belirlendi. 

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılardan 60'ı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 60 kişi ise Sakarya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adapazarı Adliyesi'ne sevk edildi. Bazı sanıklar hastanedeki sağlık muayenesi sırasında gazetecilere saldırmak istedi. 

Operasyon kapsamında kimlikleri tespit edilen 400 kişinin daha arandığı kaydedildi. Bu arada operasyon kapsamında el konulan yabancı plakalı TIR içersinde de yapılan aramada da 40 kilo eroin ele geçirildi.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 22:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?