20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çetenin hedefi Yargıtay binası!

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İşçi Parti’li Adnan Akfırat’a ait eşyalar arasında Yargıtay binasına ait ayrıntılı krokiler çıktı.

ERGENEKON operasyonu kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi’ne yapılan baskında elkonulan belgelerde Yargıtay’ın Ankara’daki binasının ayrıntılı bir krokisinin çıktığı iddia edildi. Krokide, Yargıtay binasının hangi noktalarında güvenlik kameraları olduğu, kameralara ve emniyet güçlerine ‘takılmadan’ en rahat çıkış noktasının neresi olduğuna ilişkin bilgilerin yer aldığı ileri sürüldü. Krokinin Perinçek’in yakın çalışma arkadaşlarından biri olduğu bildirilen Adnan Akfırat’ın eşyaları arasında çıkan CD’de olduğu belirtildi.

BAŞSAVCI’NIN MAKAMI DA KROKİDE

KROKİNİN Krokide ayrıca Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın makam odasının ayrıntılı krokisini olduğu iddia edildi. CD’de yer alan krokinin açılım metninde ise binadan kaçış yolları da ayrıntılı olarak anlatılmış. Metinde ayrıca binanın hangi noktalarında polis kontrolü olduğu ve hangi noktalarda güvenlik kameralarının olmadığı net bir şekilde tarif edilmiş. Polis Yargıtay binasının üç blokunun da bu kadar ayrıntılı krokisinin ne amaçla çizilmiş olabileceği üzerinde duruyor. 2006 yılında Danıştay’a yapılan ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında Ankara’daki yüksek yargı organlarındaki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmıştı. Tekikçi Avukat Alparslan Arslan’ın da Erenekon operasyonunda tutuklanan Muzaffer Tekin ile de bağlantısı tespit edilmişti.

Selçuk’a ‘fikri lider’ suçlaması

Ergenekon soruşturması’nda gözaltına alınıp sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan Selçuk’un, örgütün ‘Fikri lideri ‘olmakla’ suçlandığı ileri sürüldü.

Star
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?