28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çetin cinayeti davasında karar yok

Kilis Belediyesi eski Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'in öldürülmesi davasında, karar 20 Kasım tarihine kaldı. 

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Hasan Aslan, M.Yaşar Kösemez, Mustafa Demir, İbrahim Demir, Lütfü Aslan ve Mehmet Çelebi hazır bulundu. İddia makamı Cumhuriyet Savcısı Metin Kutlar, verdiği mütalaada; sanıklar Hasan Aslan ve M.Yaşar Kösemez'in azmettirerek 2 kişiyi silahla öldürtmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla, Mehmet Çelebi, Lütfü Aslan ve Mustafa Demir'in kasten 2 kişinin öldürülmesi suçunun işlenmesine yardım etmek suçundan 30 ile 40 yıl arasında hapis cezasıyla, tutuksuz sanık Mehmet Aslan'ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla, İbrahim Demir'in ise 30 ile 40 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 

Savcının mütalaası üzerine söz alan sanıklar, suçsuz olduklarını, olayla ilgilerinin bulunmadığını iddia etti. Sanık vekilleri ise, savunma için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, duruşmayı karar için 20 Kasım 2006 tarihine erteledi. 

15. Dönem Gaziantep Milletvekili ve Kilis Belediyesi eski Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin, 3 Haziran 2005 tarihinde, Mercidabık Caddesi üzerindeki bir lokantada yemek yerken uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?