22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cezaevi nakil aracı kaza yaptı: 3 ölü

Bolu'da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Katliam gibi kaza, cezaevi nakil aracı şoförünün uyuması üzerine meydana geldiği iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre kaza saat 03.30'da meydana geldi. Sinop'tan İstanbul'a 2 mahkum götüren ve şoförünün ismi belirlenemeyen 57 AS 543 plakalı cezaevi nakil aracı, sürücüsünün uyuması nedeniyle TEM otoyolunun Çaydurt kesiminde, önünde seyreden Ahmet Berkyürek yönetimindeki 71 KA 526 plakalı TIR'ın sağ tarafına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun ortasında duran minibüse aynı istikametten gelen ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 34 UK 979 plakalı otomobil arkadan çarptı. Kazadan sonra otomobilde bulunan
ve kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi hayatını kaybederken, mahkum taşıyan minibüste bulunan Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Oda, Jandarma erleri Kadir Durak, Kadir Yılmaz, Erdal Atilla, Müslüm Doğan, Mehmet Çoban, minibüs ve otomobil sürücüleri yaralanarak 112 Acil ekipleri tarafından Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.


Bu arada 2 mahkumdan biri elleri kelepçeli şekilde cezaevi nakil aracı içinde hayatını kaybederken, aracın içinde sıkışan diğer mahkum için jandarma, polis ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Olay yerine gelen kaza kırım aracı, yaralı mahkumu minibüsten çıkarmak için uzun süre uğraş verdi. Sedyeye konularak minibüsten indirilen yaralı mahkum A.S., dakikalarca ambulans bekledi. Ambulansın gelmemesi nedeniyle yolun ortasında vatandaşlar tarafından teselli edilmeye çalışılan mahkum A.S.'ye su vermek isteyen vatandaşlar, jandarma ve itfaiye ekiplerinin sert tavrıyla karşılaştı. Yarım saat sonra olay yerine gelen ambulansa bindirilen yaralı mahkum, Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Elleri kelepçeli olarak hayatını kaybeden M.B. isimli mahkum ise cenaze aracına konularak, morga götürüldü. Jandarma ekipleri hayatını kaybeden mahkumun ellerindeki kelepçeyi kırabilmek için uzun süre uğraş verdiler.


TIR sürücüsü Ahmet Berkyürek, "Ben yolumda gidiyordum. Bir anda ne olduğunu anlayamadım. Aracımın arkasına baktığımda siyah bir karanlık gördüm. Hemen durdum ve yaralı askerleri araçtan indirmeye çalıştım. O sırada arkadan gelen otomobil minibüse çarptı" şeklinde konuştu. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 08:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?