22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cezaevlerine AB modernizasyonu

Adalet Bakanlığı-Avrupa Komisyonu-Avrupa Konseyi işbirliği ile yürütülen "Yargının Modernizasyonu ve Ceza Reformu Projesi" kapsamında, cezaevleri modernleşiyor.

Projenin "cezaevleri" bölümünde, "model bir ceza infaz kurumu yönetimi anlayışı geliştirilmesi", "ideal bir ceza evi mimarisi yaratılması", "ceza infaz kurumu personelinin eğitiminin sağlanması" ve "infaz hakimlikleri ile ceza infaz kurumları izleme kurullarının desteklenmesi" adı altında 4 alt proje hayata geçirildi.

Projeler, Avrupa Konseyi tarafından Ankara'da açılan bir proje ofisinden yönetiliyor, projede yerli ve yabancı uzmanlar görev alıyor.

Mart ayında sona erecek 3 yıllık proje kapsamında yapılması gereken çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Model ceza infaz kurumu yönetimi projesi kapsamında Batı Anadolu'da Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Doğu Anadolu'da ise Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu model kurum olarak belirlendi. Bu kurumlarda, fiziki ve yönetsel düzenlemeler yapıldı, mahkumlara ve personele sağlanan eğitim ve rehabilitasyon programları anlamında ideal bir cezaevi yönetim modeli amaçlandı.

Proje çerçevesinde model ceza infaz kurumları Uşak ve Elazığ'da, mahkumların ve personelin psikolojisine uygun olarak renkli atmosfere dönüştürüldü. Tüm ortak alanların işlevsel hale getirildi, eğitim, meslek eğitimi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile boş zaman etkinliklerine özel önem verildi.

Bu kurumların kütüphaneleri, dershaneleri, konferans salonları, idari birimleri, açık ve kapalı spor alanları, revirleri, psiko-sosyal servisleri, avukat görüş, ziyaretçi bekleme ile açık ve kapalı ziyaret yerleri, atölyeleri, kadın ve çocuk ile disiplin bölümleri tamamen modernize edildi.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?