16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Cezayirli tiyatrocular kaza yaptı

İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan aldığı Cezayir tiyatro ekibini Ordu'ya götüren otobüsün Samsun'da kaza yapması sonucu 13'ü Cezayirli, 6'sı Türk toplam 19 kişi yaralandı. 

Ordu Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) tarafından düzenlenen "3. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali"ne katılmak için İstanbul'a gelen Cezayir tiyatro ekibi, buradan Osman Kurucu yönetimindeki Orduspor'a ait 52 AV853 resmi plakalı otobüsle alındı. 

Ordu'ya giden ve Merzifon'dan sonra direksiyona Erdal Türkmen'in geçtiği otobüs, Samsun-Ankara karayolunun 18. kilometresi Çadır Restoran mevkiinde saat 16.45 sıralarında kaza yaptı. 

Yağıştan dolayı kayıp ters dönen otobüs, karşı şeride geçip yol kenarında durdu. Kazada, ilk belirlemelere göre 13 Cezayirli ve 6 Türk yaralandı. Yaralılar, Gazi Devlet Hastanesi, Samsun Devlet Hastanesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan tiyatrocular Izem Zoubir, Reddef Aissa, Boulebrachae Fouad, Merovany Noureddine, Lachelak Abdelatif, Benaziez Ahlene ve Ramdani Abdelhamid, kazanın yağış dolayısıyla meydana geldiğini söylediler. Aynı otobüste bulunan İstanbul Şehir Tiyatrosu yazarı ve oyuncusu Erhan Özçelik de, bir anda meydana gelen kazayı ucuz atlattıklarını ifade etti.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 21:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?