22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Chat'leşmeyi izleyen kocaya dava'

SAMSUN’da askeri kurumda sivil memur olan Nurten Ertaş, ilişki kurduğu yüzbaşı T.A. ile ‘chat’ yaptığını internette saptayıp boşanma davası açan eşi Candemir Ertaş hakkında, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği’ iddiasıyla ceza davası açtı. Nurten ve Candemir Ertaş çiftinin karşılıklı açtıkları boşanma davası Samsun 2'nci Aile Mahkemesi'nde devam ederken, 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ceza davası da önümüzdeki günlerde görüşülecek.

Kentte bir sigorta şirketinin ortağı olan 39 yaşındaki Candemir Ertaş, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda sivil memur olan 10 yıllık eşi olan 35 yaşındaki Nurten Ertaş’ın iternette chat yaparak konuştuğu kişiyle kendisini aldattığından şüphelendi. Candemir Ertaş, evdeki bilgisayardan üst katta bulunan bürosuna paralel hat çekip ekran çoğaltıcı yerleştirerek genç kadını takibe aldı. Geçen yıl 21 Ekim’de, eşine arkadaşlarıyla hamama gideceğini söyleyerek evden çıkan Candemir Ertaş, üst kattaki bürosuna çıkarak bilgisayarın başında beklemeye başladı. Bir süre sonra eşinin daha önceden birlikte çalıştığı ve yüzbaşıyken binbaşılığı tarfi edip 2005 yılında KKTC'ye tayin olan T.A. ile sanal alemde sohbet ettiğini fark etti.

Bir süre normal şekilde yazışan Nurten Ertaş ve binbaşı T.A. daha sonra cinsel içerikli konuşmalar yaparak, webcam önünde soyunmaya başladı. Eşinin kendisini aldattığını gören Candemir Ertaş, hemen boşanma davası açarak 6 yaşındaki kızının velayetini, 750 YTL nafaka ile maddi ve manevi 125 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Bunun üzerine Nurten Ertaş da eşine karşı dava açarak, ‘alkolik ve esrar bağımlısı olduğunu’ ileri sürdü, kızının velayetini isteyip, maddi ve manevi toplam 25 bin YTL tazminat istedi.

Samsun 2’nci Aile Mahkemesi’ne karşılıklı açılan davalar bugünkü duruşmada birleştirildi ve ertelendi. Nurten Ertaş'ın gelmediği duruşmada hazır bulunan Candemir Aktaş, eşinin Samsun 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kendisi aleyhine ‘özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği’ iddiasıyla dava açtığını öğrendi. Nurten Ertaş, önümüzdeki günlerde görülecek davayı açarken verdiği dilekçede, internette chat’leşmesini ve görüntülerini kaydederek ‘özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini’ ileri sürdügü eşinin Türk Ceza Yasası'nın 134'üncü maddesi gereğince 1 yıldan az olmamak üzere cezalandırılmasını istedi.

Duruşma çıkışında Eşi Nurten'in açtığı ceza davasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Candemir Ertaş, “Bana ceza davası açması önemli değil. Ben onun hiç bir görüntüsünü veya konuşmasını kaydetmedim. Öğrendiğim kadarıyla yapılan bütün görüşmeler, Kanada’daki sohbet ettikleri MSN şirketinin merkezinde toplanıyor. Ancak bu şekilde kendi suçunu da itiraf ettiği ortaya çıktı” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 05:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?