19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Chirac'a suç duyurusu

Ankara Barosuna kayıtlı üç avukat, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac hakkında “Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağıladığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Cemal Emir, Esra Yaycı ve Güngör Tanrıverdi tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Chirac'ın, Ermenistan'da yaptığı konuşmalarda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Türklüğü hiçbir somut veriye dayalı olmayan iddialarla basın yoluyla alenen aşağıladığı iddia edildi.

Dilekçede, “Chirac'ın, tamamen asılsız ve sadece ABD ile Ermeni diasporasının 100 yıl önce planladığı Türkiye Cumhuriyeti'ni bölme planları içinde AB'nin de olduğunu gösteren bu iftiralar nedeniyle yargılanarak, cezalandırılması gerekmektedir” denildi.

Chirac'ın, dünya kamuoyu önünde soykırıma yönelik iddialarını kanıtlamaya davet edildiği suç duyurusu dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

“Asılsız olan iddialarıyla insanlık tarihi kadar şanlı geçmişi olan Türk ulusunu suçlamak, işin kolayına kaçmaktır. Biz, gerek Türk yargı organlarında, gerekse uluslararası bağımsız yargı önünde, tarihi delillerle bu yalanın ortaya çıkarılmasından yanayız.

Chirac'ın öncelikle kendi ülkesinin tarihine bakması gerekmektedir. Boşuna Fransızları horoza benzetmemişler ki bugün sayın Chirac, bu benzetmeyi bir kez daha doğrulamıştır. Horoz, dizlerine kadar pisliğe batıp şarkı söyleyen tek hayvan olarak bilinir.”

Dilekçede, Chirac'ın, Anayasa ve Türk Ceza Kanununun 299. ve devamı maddeleri gereğince cezalandırılması istemiyle dava açılması talep edildi.

FRANSA ULUSAL MECLİSİ'NE FAKS

Suç duyurusunda bulunan avukatlardan Cemal Emir, Fransa Ulusal Meclisi'ne de ”Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Soykırım Yapmamıştır ve Böyle Bir Soykırım Yoktur” başlıklı faks göndererek, tepkisini dile getirdi.

Emir, faksta, “Şimdi hadi sayın savcılarınıza ve yargıçlarınıza söyleyin, beni yargılasın ve cezalandırsınlar. Benim gibi 80 milyon insanı ve daha sonra gelecekleri cezalandırma hakkını kendinizde görüyorsanız buyurun” ifadelerini kullandı.
Avukat Emir ve suç duyurusunda bulunan diğer avukatlar, Türk vatandaşlarına çağrıda bulunarak, protesto içerikli faksları, Fransa Ulusal Meclisi'ne göndermelerini istediler.


aa
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?