22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

CHP ve Sezer’’in davası birleştirilecek

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin Anayasa değişiklik paketinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı yarın esastan ele alacağını duyurmuştu.

Ancak, Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesinde dün akşam saatlerinde bir değişiklik yapılarak, Anayasa değişikliği paketine ilişkin “2007/62” esas sayılı dosyanın başkanlıkça belirlenecek bir başka günde görüşülmek üzere gündemden çıkarıldığı duyuruldu.

SEZER’İN DAVASI İÇİN GÖRÜŞME ERTELENDİ
Anayasa Mahkemesi’nin gündem değişikliğinden bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa paketinin iptali istemiyle dava açtı. Sezer, anayasa paketini önce veto etmiş, TBMM’nin aynen kabul etmesi üzerine, halkoyuna sunulmasını istemiş, ayrıca Anayasa Mahkemesi’nde dava açacağını bildirmişti.

Yüksek Mahkeme’nin, Sezer’in yapacağı başvuruyu beklemek, CHP’nin ve Sezer’in ayrı ayrı yaptıkları iptal başvurularını birleştirerek görüşmek amacıyla gündem değişikliği yaptığı belirtildi. Anayasa Mahkemesi raportörü, CHP’nin başvurusu üzerine hazırladığı raporu, Sezer’in başvurusunu da inceleyip birleştirecek, daha sonra mahkeme üyelerine sunacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 21:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?