22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'CHP’lilerin de metresleri var'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök dünkü köşesinde AKP'lileri eleştiren yazısından sonra bugün de CHP'lileri kızdıracak bir yazı kaleme aldı. Özkök Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a verdiği cevabı köşesine taşıdı:

NİMET Çubukçu, benim kabinede ilgiyle izlediğim bakanlardan biridir. Dün onu eleştiren bir yazı yazdım.

Çünkü Baykal’a yönelik sözlerini beğenmedim.

Ama dünkü yazımda eksik kalan bir taraf vardı.

İtiraf edeyim, Baykal’ın cevabına katılmakla birlikte, "sepet" kelimesini kullanmasını talihsiz buldum.

Bu polemiğin burada kalmayacağını biliyordum.

Dün Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile konuştum.

Bence bu polemiği, Türk siyasetinde "ahlaki içtihat" sayılabilecek sonuçlara götürecek bir noktaya çekti.

Çubukçu’nun üslubu size biraz sert gelebilir.

Ama dikkatle okunması ve üzerinde düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.

NEDAMET İÇİNDE DEĞİLİM GERİ ADIM ATMIYORUM

Konuşmasına, Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan söyleşisiyle ilgili bir açıklamayla başladı.

"Bu sözleri yalanlamıyorum. Hepsini söyledim. Ama söylediğim an önemliydi. Bu konuşmayı, Sayın Baykal’ın Meclis’te bütçe konuşmasındaki ’türbanlı eş’ polemiğinden hemen sonra söyledim."

Doğrusu ben, "Sözlerim yanlış bir noktaya çekildi" gibi bir açıklama bekliyordum.

Tam aksini yaptı.

"Nedamet içinde değilim. Geri adım atmıyorum. Kadın üzerinden siyaset yapmanın yanlış olduğunu göstermek için bile bile söyledim."

Sohbetimiz şöyle devam etti:

OLCAY HANIM NE İSE EMİNE HANIM DA O

Baykal’dan böyle bir tepki bekliyor muydunuz?

Önce şunu söyleyeyim. Olcay Hanım’a saygım büyük. Onun şahsi tercihine de aynı ölçüde saygılıyım. Ben şuna dikkati çekmek istiyorum: Bakın erkeklerin bamteline basınca nasıl tepki gösteriyorlar. Sayın Baykal’ın eşine söz söylenince nasıl tepki veriyor. Oysa, onun için Olcay Hanım ne ise Başbakan için de Emine Hanım o.

Yani bu, Meclis’te Baykal’ın sözlerinin intikamı mı oluyor?

Sayın Baykal o gün çok kurnazca bir şey yaptı. Sanki öyle söylemiyormuş gibi konuyu Başbakan’ın eşinin türbanına getirdi. Niye eşi üzerinden Başbakan vurulmaya çalışılıyor? O gün hakikaten bizim bamtelimize basıldı. Ben hep şunu savunuyorum: Eşler üzerinden siyaset yapmak yanlış bir şey. O nedenle bu tartışma çok iyi oldu. Onlar da bunu anlasınlar.

OLCAY HANIM NİYE BU KADAR KUTSAL

Bunu eleştirmek için siz de aynı şeyi yapmış olmadınız mı?

Bu konuda bir eleştirinin muhatabı olamam. Emine Hanım’ın elbisesi, ayakkabısı, fiyongu bu kadar mesele olurken, Olcay Hanım niye bu kadar kutsal? Emine Hanım’ın şahsi tercih hakkı yok, ama Olcay Hanım’ın var. Buna itiraz ediyorum. Dediğim gibi, konunun böyle çarpıcı bir karşılaştırmayla gündeme gelmesi çok iyi oldu.

Ne bakımdan?

Bu gibi konularda herkesin empati yapması, kendini başkasının yerine koyarak olaylara bakması lazım. Ben empati yapmayanlara bir ayna tuttum. Aynada onlar da kendilerini görsünler. Bakın iş kendilerine gelince nasıl tepki gösteriyorlar. Benim söylediğim nedir Allah aşkına? Ayrıca sepet lafı çok mu hoş? Üstelik cevabı çok sert ve saygısız. Benden "sen" diye söz ediyor. Benim isyanım işte bunlara.

BİZ DE OLCAY HANIM’IN ÖZELİNİ BİLMİYORUZ

Ama Baykal, kendi milletvekili Canan Arıtman’ı, türbanla ilgili mektubu dolayısıyla eleştirmiş ve kendisini uyarmış.

Teşekkür ederim ama Canan Hanım çıkıp kamuoyu önünde özür dilemiş mi?

Yine de bir kadın olarak Olcay Hanım’ı harcamış olmuyor musunuz?

Elbette onun şahsi tercihine saygım sonsuz. Niye eşinle oraya buraya gitmiyorsun demiyorum. Benim oğlum da pek ortalarda görünmek istemiyor. Ama burada çok önemli bir ayrıntı var. Biz Olcay Hanım’ın özelini de bilmiyoruz. Olcay Hanım, Sayın Baykal’ın siyasi hayatında yok, ama özel hayatında da yok. Üstelik ben konuşmamda Olcay Hanım’ın adını da anmadım.

ERKEKLER BİRDEN FAZLA KADIN İSTİYOR

Bir de eşinden ayrılan AKP milletvekilleri meselesi var. Konuşmanızda sanki onları da savunuyormuş gibisiniz.

Bu soru bana, bir AKP milletvekilinin adı verilerek soruldu. O konuda da görüşüm net. Bir AKP milletvekili eşinden ayrılınca medyada konu oluyor, ama CHP milletvekili ayrılınca olmuyor. Bu çifte standart değil mi?

Yani siyasi bir ayrımcılık mı yapılıyor?

Evet yapılıyor. Ben de diyorum ki, CHP’de de metresi olan çok milletvekili var. Bu AKP, CHP meselesi değil. Bu bir erkek sorunu. Dünyanın her yerinde erkekler çokeşlilik, birden fazla kadınla birlikte olmak eğiliminde. O nedenle bu sorunu siyasetin üzerinde konuşmak gerekir. Bakın ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Albright, hatıralarında eşi tarafından nasıl aldatıldığını anlatıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 09:00:58
Güncelleme :7 Ocak 2007 Pazar 09:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MÜLAYİM IP: 85.108.10.xxx Tarih : 7.01.2007 14:58:02
YETER ARTIK BAŞ ÖRTÖSÖYLE UĞRAŞIP MİLLETİ OYALAYACAĞINIZA MİLLETE DÜZGÜN YAŞAYACAĞI BİR HAYAT STANDARTI YARATMAKLA UĞRAŞIN İNSANLAR ARTIK ÖNUNUZU KESECEK SOKAKLARDA BÖYLE GİDERSE SOSYAL PATLAMA OLACAĞINDAN HİÇ KUŞKUNUZ OLAMSIN. SAYIN BAYKALA SANA NE BENİM KIZIMIN KARDEŞİNİN ANNEMİM EŞİMİN BAŞ ÖRTUSUNDEN BEN İNANCIM GEREĞİ ÖRTERİM AÇARIM SANA NE SENİN İNANCIN AÇIK SAÇIKSA SEN AÇTIR KENDİ EŞİNİN KIZININ BAŞINI BENİM İNANCIN BU SANA NE BENİM İNANCIMDAN SEN İNANDIĞIN GİBİ YAŞIYORSUN BENDE İNANDIĞIM GİBİ YAŞARIM KİMSE SENİN KIZININ EŞİNİN AÇIK SAÇIK GİYİMİDE KARIŞIYORMU EE O HALDE SENDE BAŞKASININ KİNE KARIŞMA UNUTMA BU ÜLKE SAÇI BAŞI KAPALI İNANCINA SIMSIKI SARILAN ANNELERİN EVLATLARI KURTARDI.ARTIK YETER BAŞ ÖRTÖSÖ BİR İNANÇ GEREĞİDİR SİYASET ARACI DEĞİL ARTIK HALKI KANDIRMAYA ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI AHLAK DIŞI BULUYOR BU HALK .EMİNİMKİ ATATÜR BUGÜN HAYATTA OLSAYDI HEPİNİZİ DENİZE DÖKERDİ ÇÜNKÜ SİZLER MEMLEKET KURTARMAYI DEĞİL BİRBİRİNİZLE UĞRAŞIP İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRME HESAPLARI İÇİNDESİNİZ HALKTAN ÖYLE BİR TOKAT YİYECEKSİNİZ Kİ NEYE UĞRADIĞINIZA ŞAŞIRIP YÖNUNUZU KAYBEDECEKSİNİZ HA ŞUNUDA SÖYLİYEYİM BENİM BU SÖZLERİM KARIŞTIRANLAR İÇİN GEÇERLİDİR KARIŞTIRMIYANLAR ÜSTÜNE ALINMASIN.BEN SEÇMENİM MEMLEKETİN SAHİBİ VE HALKIM SAYGILARIMLA