18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

CHP'yi suçladı!

Ankara'da bir grup kadın 'kürtajla ilgili sözleri' nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yumurtalı protesto düzenledi. Gökçek, olay sonrası yaptığı açıklamada CHP'li Levent Gök'ü saldırıyı organize etmekle suçladı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ile 'Ankara Shopping Festivali' hazırlıkları kapsamında İzmir Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e bir grup kadın yumurtalı saldırı düzenledi.

Kendilerini 'Üniversiteli Kadın Kolektifi' üyesi olarak nitelendiren kadınlar, kürtaj yasağına Twitter üzerinden destek veren, katıldığı bir televizyon kanalında "Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün" dediğini öne sürdükleri Gökçek'i 'protesto ederek yumurta attı.

'KÜRTAJLA İLGİLİ DEĞİL'
Melih Gökçek olay sonrası bir açıklama yaptı.

Olayın kürtaj meselediyle ilgili olmadığını söyleyen Gökçek, ''Bana orada onun için değil Dikmen Vadisi ile ilgili slogan atarak üzerime geldiler, yürüdüler. Daha sonra haksız duruma düşmemek için olayı başka tarafa çevirmeye çalıştılar'' dedi.

'3 YUMURTA İSABET ETTİ'
Saldırıda kendisine 3 yumurta isabet ettiğini anlatan Gökçek, protestocuların tespit edildiğini ve kendilerinden davacı olacağını dile getirdi.

'ORGANİZATÖR LEVENT GÖK'
Gökçek, saldırıyla ilgili CHP'yi halk evleriyle işbirliği yaparak saldırıyı organize etmekle suçladı.

Saldırının organize bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Gökçek, şunları söyledi:

''Bu şehir eşkıyalarının bu demokratik ortamın içinde derslerini alması lazım. Yumurta atmak demokrasi demek değildir, saldırganlıktır. Saldırganlar daima cezalarını alacaklar. Beni en çok üzen taraf da bu saldırganlara sahip çıkan, hatta onları, daha önceki birtakım olaylardan biliyorum, tahrik eden, teşvik eden kişi, Levent Gök.

Bir de baktık ki, fazla vakit geçmedi, polisten önce kendisi geldi. Demek ki, bu kadar organizasyon var, aralarında, bu kadar irtibat var. Polisten önce Levent Gök geldi oraya. Levent Gök CHP Ankara Milletvekili.

Bu işlerin tamamen organizatörü görünümündeydi. 'Ben bu kızları almadan dışarı çıkmam' diyor. Sen kimsin? Resmen bu saldırganları tasvip ediyor. Bu çok tehlikeli iş. CHP'nin resmen halk evleriyle birlikte, yumurta atan kişilerle birlikte işbirliği yapması resmen şehir içinde terörü ortaya çıkarmaktan başka bir şey değildir."

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2012 Pazar 10:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Gedik IP: 82.242.209.xxx Tarih : 4.06.2012 14:17:27

Turkiyenin en başarili belediye başkani olan , ankara buyukşehir belediye başkani melih gökçek'e saldiriyi kim yapar kim yapmaz ? saldirida chp'nin parmaği varmi yokmu tartismasina girmeye gerek yok , gorunen köy kilavuz istemez , cumhuriyet tarihine bakilirsa ülke sevdalisi insanlara saldiriyi , devrimci , ulusalci , leninci markist , apocu , ideolojik sol gruplar yapmistir , bu sol grubun turkiye'ye vermiş oldugu zarari halkimiz ve belediye çalişanlari esnafimiz çok iyi biliyor , bu marjinal grubu turkiyenin gelişmesini istemeyen dış güçler rahatlikla istedigi gibi kullanabiliyor , Akp'li üye veya seçmenleri tarafindan saldiriya uğramiş solcu grup gördünüzmü hayir... ulkemizde herhangi belediye baskanina , bakan ve milletvekiline , polisine , askerine , jandarmasina saldiran veya şiddet uygulayan manevi degerlerine bağli dindar veya muhafazakar kesim gördünüzmü ? hayir .. toplumda huzursuzluk çikardiklarini gordunuzmu hayir...goremezsiniz çunki ahlak ve terbiyesi musade etmez , saygin ve insan eğitimlidir empati kurabilen, tepkisini seçim sandiğinda gösteren , bayrağina ulkesine sadakat'in dan dolayi taşkınlık ve saldırganlık yapmaz , hakkini hukuk mercilerin'de arar , Medeni ve çağdaş olmakta budur zaten, bu millet asla chp ve bdp'nin sokak oyunlarina gelmez ve gelmeyecektir , chp tunceli milletvekili kamer genç salon konusmasin'da diyorki elinize silah alin sokaklara dökülün savaşın açikca seçmenlerini provoke ediyor , chp'li bir çok millet vekili kandan silahtan savaş'tan bahsediyor ulkeyi tahrir meydanina çevirmeliyiz her devrimci sokak'ta ölmek ve öldurmek için doğmustur diyor , bu kin nefret nedir beyler dağdaki terorislerin saldirisi yetmiyormuş gibi şehir eşkiyaliğı koruklenmek isteniyor  zaten sol gruplar demokrasiyi cumhuriyetin kurulusundan bu gune kadar içlerine sindirememistir esas problem burda , sol gruplarin ruhunda hep saldiri vardir , milli iradeyi kabullenmeme vardir , seçımlerde yenılgıye uğradiklarinda millete bidon kafali  göbeğini kaşıyan adam kafası var beyni yok hakaretleri etme saldirganliklari vardir , gizli hastalik olan saldirgan hastaligindan kurtulmalarini temenni eder tepkilerini sokaklarda deyil'de  demokratik zeminde  gostermeleri daha uygundur.