19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çiçek: 6. madde ile ilgili tereddütümüz yok

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Öcalan’a af getirdiği gerekçesiyle tartışılan Terörle Mücadele Yasası kanun tasarısının 6. maddesi konusunda herhangi bir tereddüt yaşamadıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Çiçek, kamuoyunda tartışılan Terörle Mücadele Yasa tasarısı ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 6. maddeyle ilgili tereddütleri bulunmadığını belirterek, “Ancak yine de bir başkası şöyle yazılsa daha iyi olur diyorsa onu da değerlendiririz” şeklinde konuştu. Çiçek muhalefeti hukuki bir düzenlemeyi siyasi malzeme yapmakla suçladı.

Salı günü Meclis Adalet Komisyonu’nda ele alınacak Terörle Mücadele Yasa tasarısı Bakanlar Kurulu’nun da gündemindeydi. Tasarının 6. maddesinin Öcalan’a af niteliği taşıdığı ile ilgili tartışmaları değerlendiren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Bu konu hoş olmayan bir üslup içinde güvenlik güçleri açısından moral bozucu bir şekilde gündeme getirildi. Hukuki bir konu siyasi malzeme yapılıyor” dedi...

Çiçek, kamuoyunda oluşan tedirginliği gidermek için madde ile ilgili değişikliklere de açık kapı bırakarak, “Terörle mücadelede en ufak bir şüphe kimsenin kafasında kalmamalı. Düzenleme ile ilgili bir tereddütümüz yok. Ancak bir başkası da şöyle şöyle yazılırsa daha iyi olur diyorsa ona da bakarız” diye konuştu.

Çiçek, altıncı maddenin Öcalan’a af niteliği taşımadığını kesin bir dille ifade ederken, “Türk Ceza Kanunu’nun 221. maddesinde ne yazıldıysa buraya da onu koyduk” dedi.



NTV
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 19:11:46
Güncelleme :1 Mayıs 2006 Pazartesi 20:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?