22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çiçek: Kapatılmayı DTP ve PKK istiyor

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "DTP'nin kapatılmasını kendileri ve PKK istiyor" dedi.


Temaslarda bulunmak üzere dün Yozgat'a gelen Çiçek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Çiçek, dünyada en fazla dış desteğe sahip olan terör örgütünün PKK olduğunu savundu.

Türkiye'de terör olaylarının uzun bir geçmişi bulunduğunu belirten Cemil Çiçek şunları söyledi: "Türkiye terör meselesinde bir devlet politikası yürütüyor, bir yönüyle askeri, bir yönüyle diplomatik ve siyasi. Bir yönüyle de ekonomik olarak, kültürel olarak sürdürülmektedir. Şu anda gündemde olan bu politikanın sadece sınır ötesi operasyon boyutu daha fazla öne çıkıyor."


Çiçek, DTP davasına ilişkinse şu değerlendirmeyi yaptı: "Eski bir adalet bakanı olarak yargıya intikal etmiş bir konuda fikir beyan etmek, yargılamanın sağlığı açısından doğru değildir. Siyaseten değerlendirme yapabilirsiniz. Siyasi partiler Türkiye'de ilk defa kapatılmıyor. Ama şunu da bilmemiz gerekiyor. İsmi geçen partinin kendinden evvel değişik isimler altında Türkiye'de faaliyet gösterdiği bilinmekte ve bu partiler kapatıldı. Ben siyasi partiler hukukunu bilen biri olarak ifade ediyorum ki parti kapatmakla bu iş tek başına çözülebiliyorsa, o zaman bugünkü durumun olmaması gerekirdi. Şu an DTP'nin kapatılmasını, benim kanaatim, kendileri ve PKK istiyor. Bunun da sebebi gayet açıktır çünkü çok ciddi ölçüde taban kaybına uğramıştır."

Radikal
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 06:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?